Özgür Özel'den tartışılacak sözler! HDP'li 'İstanbul ittifakı'nı, Millet İttifakı'ndan üstün gördü

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sözcü TV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Özel, HDP ile 2019 yerel seçimlerinde yaptıkları ittifaktan bahsetti. Özel'in 'İstanbul İttifakı'nın Millet İttifakı'nı aşan bir yapı olduğunu söylemesi dikkat çekti.

CHP'li Özgür Özel, Sözcü TV'de katıldığı canlı yayında, 2023 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dört yıl önce başlattığı "adalet yürüyüşünün" ittifakları oluşturmada etkin bir rol oynadığını ifade eden Özel, "Adalet yürüyüşü yan yana gelemeyecek toplumun farklı kesimlerini bir araya getirdi." ifadelerini kullandı.

"MİLLET İTTİFAKI'NI AŞAN İSTANBUL İTTİFAKI'NI BİR ARAYA GETİRDİ"

HDP ile 2019 yerel seçimlerinde kurdukları ittifakı, "İstanbul İttifakı" olarak isimlendiren Özel, "Adalet yürüyüşü, Milleti İttifakı'nı aşan İstanbul İttifakı'nı bir araya getirdi" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini işaret eden Özel, "Önümüzdeki seçimlere de bu ittifak ve birliktelik ruhuyla giriyoruz." şeklinde konuştu.

Özgür Özel'den tartışılacak sözler! HDP'li 'İstanbul ittifakı'nı, Millet İttifakı'ndan üstün gördü

İTTİFAK ORTAĞI AKŞENER'İN SÖZLERİYLE ÇELİŞTİ

Özel'in açıklamaları, geçtiğimiz günlerde HDP'nin ayrı aday çıkarması gerektiğini ifade eden ittifak ortakları İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile çelişti.

Akşener, katıldığı canlı yayında, 2019 yerel seçimlerinde ittifak yaptıkları HDP'nin, o dönemde stratejik bir çalışma yaptığını ifade ederek, "HDP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi ayrı aday çıkarmalıdır" demişti.

Özgür Özel'den tartışılacak sözler! HDP'li 'İstanbul ittifakı'nı, Millet İttifakı'ndan üstün gördü ile ilgili etiketler Özgür Özel CHP HDP Millet İttifakı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.