Özgür Özel'den Tanju Özcan'ın erken seçim önerisine yanıt geldi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de bir basın toplantısı düzenlendi. Özel, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın '11 tane cesur yürekli milletvekili lazım' açıklamasını değerlendirdi. Özel, "Bu bir genel seçim doğuran sonuç değil bir ara seçim doğuran sonuçtur." dedi.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM’de bir basın toplantısı düzenlendi. Özel, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın “11 tane cesur yürekli milletvekili lazım. 11 vekil istifa ederse 30 milletvekiline ulaşacak boşalan vekillik sayısı, bu durumda da TBMM ara seçim yapma kararı alacak. 11 cesur yürek kim olabilir?” açıklamasını değerlendirdi.

Özel'in açıklamaları şöyle:

Zaman zaman bir Sine-i Millet tartışması yürütülüyor. Bu konuda geçmişte Tanju Bey’in de ifadeleri vardı. Bu yaptığı açıklama şöyle bir yanlış anlaşılmayı doğurmasın. Anayasa, Meclis’te bulunan milletvekillerinin yüzde beşinin, yani 30 milletvekilinin boşalması durumunda, seçimlere bir yıl kalmamışken ara seçime gidileceğini söylüyor.

"BU BİR SEÇENEK OLARAK ÖNÜMÜZDE UZUN SÜREDİR VAR"

Ara seçime gidilmesi, boşalan milletvekilleri açısından… Yani bir partinin bütün milletvekilleri istifa etse de yapılacak seçim genel seçim değildir. Bu bir seçenek olarak önümüzde uzun süredir var. Böyle bir şey yaparak, bunu erken seçim yapmayan iktidarı bir şekilde kantara çıkarma ve kaybettiği halk desteğini bir erken seçim marifetiyle gözler önüne serme bir siyasi seçenek olarak durmaktadır. Bu bir genel seçim doğuran sonuç değil bir ara seçim doğuran sonuçtur.

NE OLMUŞTU?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın 'erken seçim' formülüyle ilgili yaptığı açıklama şöyle;

"Muhalefet liderleri bu çağrıma kulak verirlerse 11 cesur milletvekili istifa ederse, ara seçim yapılacak. Seçmenin yüzde 56'sı sandık başına gidecek 30 milletvekili için. Bu da ara seçim olmaz genel seçime döner. Muhalefet bu öneriyi kabul ederse bu istifaların 15 Mart'ta genel kurulda kabul edilmesi gerekiyor. O yüzden bir gün bile kaybedecek gün yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da genel seçime gitmeme şansı yok. Öyle olursa kaybettiğini şimdiden ilan etmiş, kabul etmiş olur.

Şu kardeşinize güvenin, siyasi hayatı halkın içinde geçti bu kardeşinizin. Diyorum ki, milletin sesini iyi duyabilen, hayatı halkın içinde olsan siyasetçi olarak diyorum ki, ben artık bitti diyorsam bu iş bitmiştir. Haydi bir cesaret. Liderler tamam derse, millet adına 11 vekil arkadaşımız gövdesini taşın altına koyacaktır."

Özgür Özel'den Tanju Özcan'ın erken seçim önerisine yanıt geldi ile ilgili etiketler CHP Özgür Özel Tanju Özcan erken seçim Bolu Belediye Başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.