Özgür Nas: Yüz kişi alınacaksa 35'i CHP'den, 15'i İYİ Parti'den

Her fırsatta 'liyakat'ı ağzından düşürmeyen CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun işe alım prosedürünü CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas açıkladı. Sosyal medyada yayınlanan ses kaydında Nas'ın yüz kişiden 35 kişinin CHP'den, 15 kişinin İYİ Parti'den alınacağını söylediği duyuldu.

18 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilen CHP İBB Meclis Grubu Bilgilendirme Toplantısı'nın görüntü ve ses kayıtları ortaya çıktı.

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas'ın da katıldığı toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) mevsimlik işçi alımı konusu masaya yatırıldı.

"NEDEN ÖRGÜTTEN ALIM YAPILMIYOR?"

Toplantıda konuşan bir partili, mevsimsel işçi alımında parti içinden, "3-4 aylık işler için neden örgütten alım yapılmıyor" gibi itirazların geldiğini ve bunun hukuki bir nedenle yapılamadığını söyledi.

Bunun üzerine söz alan Özgür Nas, konuya açıklık getirdi.

Özgür Nas: Yüz kişi alınacaksa 35'i CHP'den, 15'i İYİ Parti'den

"100 İŞÇİ ALINIYORSA 35 CHP'DEN, 15 İYİ PARTİ'DEN"

Nas, söz konusu pozisyonlara işçi alımı yapılırken Millet İttifakı'ndaki partilere ne kadar kontenjan ayırıldığını açıkladı.

Partililerin daha iyi anlaması için oranlayarak örnek veren Nas, 100 kişi alınacaksa bunun 35'inin CHP'den, 15'inin İYİ Parti'den, Saadet Partisi ve HDP'yi kast ederek, 15'inin de diğer partilerden alındığını söyledi.

Nas, "Çoğu arkadaşımız, ilçe başkanlarımız arkadaşlarımız bunu biliyor ama siz de öğrenin. Atıyorum 100 kişi alınıyorsa 35 CHP, 15 İYİ Parti, 15 diğerleri, 20-25 de İBB Kariyer üzerinden gidiyor ve süreç bu şekilde. Bizim 2 bin 300-2 bin 400'ü söylerken de bir 300-400 eksik var o da belki geçmiş bir yılın sistemin oturmamasından dolayı bir sıkıntı var. O da ilerleyen günlerde çözülür." dedi.

 

 

Özgür Nas: Yüz kişi alınacaksa 35'i CHP'den, 15'i İYİ Parti'den ile ilgili etiketler CHP İBB İYİ Parti video işe alım özgür nas

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.