Özgür Demirtaş bu kez baltayı taşa vurdu

Prof. Özgür Demirtaş, bu kez de burnunu spor dünyasına soktu. Önce taraftarları ülkeyi yönetenlere karşı isyana teşvik eden söylemlerde bulunan Demirtaş sonra da takım tutkusunu parayla ölçmeye kalkıştı. Taraftarlara kendilerini üzen sistemi değiştirmelerini isteyen Demirtaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ı da "Dilenci" yaptı. Taraftarlara "dilencilere para vermeyin" diyen, Demirtaş'ın skandal sözleri büyük tepki çekti...

ABD'de aldığı diplomalarla övünen, ekonomi ve finans profesörü Özgür Demirtaş, son zamanlarda tepki çeken açıklama ve mesajları ile dikkat çekiyordu. 

Demirtaş, bugünse futbol üzerinden halkı isyana teşvik etmeye kalkıştı. 

Salıyı çarşambaya bağlayan saatlerde Twitter'dan başta 3 büyüklerin taraftarları olmak üzere sporseverlerin futbol tutkusunu ve takım sevgisini hedef alan Demirtaş ilk olarak, "Tuttuğunuz Futbol takımı kazanınca, veya istediğiniz transferi yapınca veya Şampiyon olunca:

-Karnınız doymuyor.
-Cüzdanınız dolmuyor.
-Geleceğiniz yeşermiyor.
-Eviniz, barkınız olmuyor." dedikten sonra "Size ne oluyor?" diye sordu. 

Özgür Demirtaş bu kez baltayı taşa vurdu

Ardından da “Mutlu oluyoruz” diyeceklere ikinci soru. Böyle mutlu olacağınıza, sizi mutsuz edenleri bulsanız? Sizi mutsuz eden sistemi değiştirseniz?" ifadeleri ile taraftarları sporu bırakıp ülkeyi yönetenlere karşı isyan etmeleri için teşvik etmeye kalkıştı. 

Özgür Demirtaş bu kez baltayı taşa vurdu - Resim : 2

Özgür Demirtaş bu sözlerinin ardından taraftarlardan gelen tepkilerin artması üzerine bu kez de fanatizm üzerinden taraftarlara 'ne haliniz varsa görün' anlamına gelecek sözlerle sataştı. İşte Demirtaş'ın tepkiler üzerine tüm taraftarları fanatik ilan ettiği o mesajlar:

"Babam Takım tutmaz.
Annem Beşiktaşlı.
Ben Galatasaraylı.
Eşim ve Amcam Fenerbahçeli.
Kardeşlerim takımsız.
Ama takım tutanların hiçbiri fanatik değil.

Ama anladım (bilmeliydim) ki Türkiye'de Futbol tabu.

İnsanların bir şeyi tutkuyla sevmesi güzel. Ama hayatlarındaki problemleri unutacak, kendisini bile ikinci plana atacak kadar fanatik olması güzel bir şey değil...

Ancak bu konuda benim görüşüm önemli değil elbet. Herkesin kendi hayatı.

Herkese iyi seyirler .."

Özgür Demirtaş bu kez baltayı taşa vurdu - Resim : 3

Ancak taraftarların niyetini anladığı Demirtaş'a dozu artan tepkileri üzerine bu kez de kulüplerin taraftarları sömürdüğü iddiasına sarıldı:

"Yahu niye bir yaşam biçimi oluyor anladım? GS- FB- BJK vs sadece bir futbol takımı... Yöneticiler sizden para alıyor. Üstüne Borç alıyor. Onu bir futbolcuya veriyor. Futbolcu zengin oluyor. Sonra klüpler batıyor. Sonra yine sizden para alıyorlar vs vs."

Özgür Demirtaş bu kez baltayı taşa vurdu - Resim : 4

Sonra da daha da ileriye gidip Türkiye'nin dev kulüplerini 'dilencilikle itham etti:

"Ben ne diyorum?
Dilencilere Para vermeyin.

Şimdi ekleyeyim o zaman:
Futbol takımlarına para vermeyin! Finansalları doğru yönetilmeyen klüpler batsın:"

Özgür Demirtaş bu kez baltayı taşa vurdu - Resim : 5

İşte başta Fenerbahçe taraftarları olmak üzere sporseverlerin Özgür Demirtaş'ın tweetlerine verdiği tepkilerden bazıları:

Özgür Demirtaş bu kez baltayı taşa vurdu - Resim : 6

Özgür Demirtaş bu kez baltayı taşa vurdu - Resim : 7

Özgür Demirtaş bu kez baltayı taşa vurdu - Resim : 8

Özgür Demirtaş bu kez baltayı taşa vurdu - Resim : 9

 

Özgür Demirtaş bu kez baltayı taşa vurdu ile ilgili etiketler Fenerbahçe Beşiktaş Galatasaray özgür demirtaş
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.