Özgür Demirtaş, asgari ücret paylaşımına açıklık getirdi

Asgari ücret tahminiyle sosyal medyanın gündemine oturan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, CNN Türk canlı yayınına bağlanarak sözlerine açıklık getirdi. Demirtaş, "Bütün dünya akılsız bir tek biz mi akıllıyız?" dedi.

'Asgari ücretin 4 bin TL’nin üzerine çıkarılacağı, Ocak-Şubat aylarında ise gıda fiyatlarında artış yaşanarak alım gücünün düşeceği' tahminini yapan Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, "Keşke haksız çıksam ama maalesef haklı çıkacağım." paylaşımında bulunmuştu.

CNN Türk'te yayınlanan ve Semiha Şahin’in sunduğu Akıl Çemberi programına telefonla bağlanan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, asgari ücret konusundaki paylaşımına açıklık getirdi.

Stokçuluğun sebebinin 'insanlar bugün alabildiklerini yarın alamamaktan korkmalarına' bağlayan akademisyen Özgür Demirtaş, Merkez Bankasının para politikalarını eleştirerek, "Marsa adam yollayacak kadar akıllılar ama faizi indirine üretim patlaması olacağını anlamayacak kadar akılsızlar mı zannediyorsunuz? Bütün dünya akılsız bir tek biz mi akıllıyız?" dedi.

Özgür Demirtaş, asgari ücret paylaşımına açıklık getirdi

NE DEMİŞTİ?

Demirtaş, "Asgari ücret 4000 TL üstüne çıkarılır. Büyük zam yapıldığı söylenir. Bazı ekonomi ve finans bilmeyen asgari ücretliler ilk önce sevinirler. Sonra artan maaşları ile ilk önce gıda ürünleri almaya giderler. Ocak-Şubat gibi gıda ürünlerinin fiyatı uçar. Sonra bir bakarlar ki 2 yıl önce, 2000 TL maaşları ile çok daha fazlasını alabiliyorlarmış. Maaşları artmış ama alım güçleri çakılmış. Keşke haksız çıksam ama maalesef haklı çıkacağım." demişti.

Özgür Demirtaş, asgari ücret paylaşımına açıklık getirdi ile ilgili etiketler asgari ücret özgür demirtaş

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.