ÖZGECAN ASLAN CİNAYETİNİN PERDE ARKASI!

11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katledilişinin bugün 6. yılı. SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, vahşice katledilen Özgecan Aslan cinayetinin perde arkasında yaşananları değerlendirdi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, henüz 19 yaşındayken bir cani tarafından vahşice katledildi. 6 yıl önce bugün öldürülen Özgecan Aslan, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. O günden bugüne ne öfkemiz dindi, ne üzüntümüz…

22 Ekim 1995 tarihinde Mersin'de dünyaya gelen Aslan, Tarsus’taki Çağ Üniversitesi'nde psikoloji bölümünde eğitim görüyordu. 11 Şubat 2015 tarihinde Özgecan Aslan, okuldan çıktıktan sonra Tarsus'ta arkadaşlarıyla birlikte bir alışveriş merkezine gitti. Daha sonra eve gitmek için arkadaşlarından ayrıldı ve şehirlerarası sefer yapan bir minibüse bindi. O andan itibaren Aslan'dan haber alamayan ailesi polise ihbarda bulundu. Hakkında kayıp ihbarı bulunan Özgecan'ı arayan jandarma ekiplerinin, yol soran bir minibüsten şüphelenmesi sonucu olay aydınlanmaya başladı...

ÖZGECAN ASLAN CİNAYETİNİN PERDE ARKASI!

ARAÇTA ASLAN'IN ŞAPKASI TESPİT EDİLİNCE ARAÇ İNCELEMEYE ALINDI!

Şüpheler üzerine minibüs jandarma tarafından aranınca araçta kan izleri tespit edildi. Araçtaki kişiler yakalansa da sonrasında serbest bırakıldı. Sonrasında araçta bulunan şapkanın Aslan'a ait olduğu tespit edildi ve böylece minibüs yeniden incelemeye alındı. Yeniden sorguya alınan minibüs şoförü Suphi Altındöken, babası ve arkadaşı cinayeti itiraf etti.

Servis güzergahını değiştirdiğini anlayan Özgecan Aslan, şoförle tartışmaya başladı ve tecavüz girişiminde bulunan zanlıya biber gazı sıktı. Ancak katil Altındöken, karşı koyan Aslan'ı defalarca bıçakladı, demir çubukla dövdü…

ÖZGECAN ASLAN CİNAYETİNİN PERDE ARKASI! - Resim : 2

DNA KALINTILARINDAN KURTULMAK İÇİN ELLERİNİ KESİP, CESEDİNİ YAKTILAR!

Olayı babası ve arkadaşına anlatan servis şoförü, onların da yardımıyla Özgecan'ın bedenini yakmak istediler. Bu sırada Aslan, tırnaklarıyla zanlının yüzünü yaraladı. Katiller DNA kalıntılarından kurtulmak için Aslan’ın ellerini kesti.  Bu üç kişi olay yerine geri döndü ve Özgecan Aslan'ın cesedini ormanda ateşe verdiler.

19 yaşındaki genç kızın cansız bedeni 12 Şubat 2015 günü yüzünün ve vücudunun bir bölümü yanmış halde bulundu…

3 Aralık 2015'te gerçekleşen son duruşmada mahkeme, Suphi Altındöken'e "nitelikli cinsel saldırı ve canavarca hisle öldürme", Fatih Gökçe'ye "canavarca his ve nitelikli cinsel saldırıyla kasten öldürme", Necmettin Altındöken'e ise "Canavarca his ve eziyetle kasten öldürme" suçundan, 3 zanlıya da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme üç sanığa verdiği bu cezaların yanı sıra, tecavüz ve diğer suçlardan, Suphi Altındöken'e 27 ve arkadaşı Fatih Gökçe'ye 24 yıl hapis cezası daha verdi. Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken, 11 Nisan 2016 tarihinde Adana Kürkçüler E tipi kapalı cezaevinde uğradığı silahlı saldırıda kalbine isabet eden mermi sonucu öldü. Babası Necmettin Altındöken karın boşluğu ve kalçasından yaralandı. Altındöken'in cenazesi Mersin'de adı açıklanmayan bir mezarlığa defnedildi.

Mevlüt Yüksel ile "Haber Analiz" SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

ÖZGECAN ASLAN CİNAYETİNİN PERDE ARKASI! ile ilgili etiketler özgecan aslan Özgecan Aslan cinayeti

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.