ÖZET | Ziraat Türkiye Kupası'nda Kayserispor'u mağlup eden Sivasspor şampiyon oldu | Kayserispor 2-3 Sivasspor

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Sivasspor ile Kayserispor Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşılaştı. Normal süresi 1-1 sona eren maçta rakibini 3-2 mağlup etmeyi başaran Sivasspor kupayı kazanan takım oldu.

Bu sezon 60. kez düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası'nın finalinde Yukatel Kayserispor ile Demir Grup Sivasspor, İstanbul'da karşı karşıya geldi. Normal süresi 1-1 sonuçlanan maçın uzatmaları nefesleri keserken kazanan Demir Grup Sivasspor oldu!

 

Mücadelede gol perdesi 33. dakikada açıldı: Uğur Çiftçi'nin hatasında topla buluşan Ramazan Civelek ceza sahası dışından sert vuruşla Kayserispor'u 1-0 öne geçirdi. İlk 45 dakikada başka gol olmadı ve sarı-kırmızılılar devre arasında soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Dakikalar 60'ı gösterdiğinde Sivasspor skora dengeyi getirdi: Kullanılan duran topta topu bir anda önünde bulan Appindangoye altıpas içinden yaptığı vuruşla Lung engelini geçti: 1-1.

90 dakikada başka gol olmayınca mücadelede uzatma dakikalarına gidildi.

Sivasspor 95. dakikada bu kez öne geçti: Topla kaleye uzak mesafede buluşan Gradel çalımlarla ceza sahasına girdikten sonra şutunu çekti; direğe çarpan top ağlarla buluştu.

Mücadelede 107. dakika oynanırken Kayserispor skora dengeyi getirdi: Sağ kanattan açılan ortaya iyi yükselen İlhan Parlak topu yakın direk dibinden ağlarla buluşturdu.

Sivasspor 113. dakikada bir kez daha öne geçti: Bir anda ceza sahasına giren Sivasspor'da Gradel pasını içeri çevirdi, boş durumdaki Konate skoru 3-2'ye getirdi.

Kalan dakikalarda gol olmayınca Sivasspor tarihinde ilk kez bu organizasyonda kupa sevinci yaşadı ve UEFA Avrupa Ligi biletini kaptı!

16. ŞAMPİYON OLDU

Sivasspor, Türkiye Kupası'nı, 59 yıllık geçmişinde şimdiye dek 16. Takım oldu. Kupada bundan önce Galatasaray 18, Beşiktaş 10, Trabzonspor 9, Fenerbahçe 6, Altay, MKE Ankaragücü, Göztepe, Gençlerbirliği ve Kocaelispor ikişer, Eskişehirspor, Bursaspor, Sakaryaspor, Kayserispor, Atiker Konyaspor ve Akhisarspor da birer kez mutlu sona ulaşmıştı. Sivasspor da bu ekipler arasına adını yazdırdı.

 




 

Bu sezon 60. kez düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası'nın finalinde Yukatel Kayserispor ile Demir Grup Sivasspor, bugün İstanbul'da karşılaşacak.

Yukatel Kayserispor, Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. turda Artvin Hopaspor, 4. turda Alagöz Holding Iğdır FK, 5. turda 68 Aksaray Belediyespor, son 16 turunda Fenerbahçe, çeyrek finalde Beşiktaş ve yarı finalde de Trabzonspor'u eleyerek finale yükseldi.

Demir Grup Sivasspor ise 5. turda MKE Ankaragücü, son 16 turunda Royal Hastanesi Bandırmaspor, çeyrek finalde VavaCars Fatih Karagümrük ve yarı finalde Aytemiz Alanyaspor'u saf dışı bırakarak finale çıktı.

Spor Toto Süper Lig'de sezonu 14. sırada bitiren Yukatel Kayserispor ile 10. sırada tamamlayan Demir Grup Sivasspor'un karşı karşıya geldiği finali kazanacak takım, yeni sezonda UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele verme hakkı elde edecek.

Ziraat Türkiye Kupası finali Kayserispor - Sivasspor maçı saat kaçta, hangi kanalda?
Kayserispor - Sivasspor arasındaki mücadele bugün Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak ve saat 20.45'te başlayacak müsabakayı hakem Halil Umut Meler yönetecek.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kayserispor - Sivasspor finali A Spor'dan canlı yayınlanacak.

İLK 11'LER

Sivasspor: Ali Şaşal, Ahmet, Appindangoye, Caner, Uğur, Hakan, Ulvestad, Fajr, Erdoğan, Gradel, Yatabare

Kayserispor: Lung, Attamah, Hosseini, Carole, Kemen, Emrah Başsan, Onur Bulut, Mame Thiam, Bertolacci, Ramazan Civelek, Mustafa Pektemek

ÖZET | Ziraat Türkiye Kupası'nda Kayserispor'u mağlup eden Sivasspor şampiyon oldu | Kayserispor 2-3 Sivasspor ile ilgili etiketler Kayserispor Sivasspor Ziraat Türkiye Kupası
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.