Özel üniversitede okuyan öğrencilere burs müjdesi! Ek burs programları ve dilekçeyle burs kazanın!

2022 YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardında özel üniversitelere yerleşen öğrenciler "tercih bursunun" dışında kayıt oldukları üniversiteden nasıl fazladan burs alabileceklerini araştırıyor. Peki, özel üniversiteden dilekçeyle ek burs nasıl alınır? Ayrıntılar haberimizde...

2022 YKS maratonu sona erdi... Öğrenciler, geçtiğimiz haftalarda 2022 YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla bilikte hangi üniversiteyi kazandıklarını öğrendi. Özel üniversiteye yerleşen öğrenciler ise 2022-2023 özel üniversite fiyatları ve burs imkanları hakkında araştırmalar yapmaya başladı. 

Bu yıl açıklanan 2022 YKS yerleştirme sonuçlarına göre, %50 veya %75 bursla özel bir üniversiteye yerleşen öğrencilerin, akademik başarı kapsamında üniversitenin ilgili birimlerine -veya burs programları çerçevesinde- dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. 

Özel üniversitede okuyan öğrencilere burs müjdesi! Ek burs programları ve dilekçeyle burs kazanın!

İŞTE ÖZEL ÜNİVERSİTEDEN EK BURS ALABİLECEĞİNİZ PROGRAMLAR VE ÜNİVERSİTELER

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ "WEACCEPT" PROGRAMI

WeAccept, burs ödüllü bir üniversite kabul programıdır. Adaya kişilik özellikleri, yetkinlikleri, mesleki yönelimleriyle birlikte, belirlenen diğer şartları sağlaması durumunda, çeşitli oranlarda bursla lisans eğitimi alma olanağı sunar. WeAccept bir burs ve kabul programının ötesinde yeteneklerini, hayallerini ve hedeflerini sınavın önüne koymanı sağlayan bir gelecek tasarım aracıdır. WeAccept, sınava değil, geleceğe odaklanmanızı sağlar.

WeAccept'e başvuru yılı içerisindeki YKS'ye girecek tüm aday öğrenciler başvurabilir.

(İstanbul Kültür Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencilerin WeAccept başvuruları Mütevelli Heyet Başkanlığı kararıyla değerlendirmeye alınmayacaktır.)

İstanbul Kültür Üniversitesi WeAccept burs ödüllü üniversite kabul programı hakkında ayrıntılı bilgi ve başvuru için buraya tıklayınız.

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ "COME TO GELİŞİM" PROGRAMI

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından 2019 yılında hayata geçirilen Come to Gelişim yeteneği, deneyimi, fikri ya da projesiyle başarılara imza atmak isteyen öğrencilere ek burs imkanları sunan üniversite kabul programıdır.

Come to Gelişim üniversiteye hazırlanan aday öğrencilere kendi başarı kriterlerini oluşturma fırsatı sunar ve geliştirmeye açık oldukları alanları değerlendirmeleri için “özel burs” tanımlar.

Aday öğrenci kendisini farklı kılan özelliklerini ve yeteneklerini ayrıntılı yazdığı motivasyon mektubu ile Come to Gelişim’e başvurur. Komisyon tarafından değerlendirilen başvurular yine komisyonun belirlediği oranda; ÖSYM bursuna ek olarak burs kazanır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Come To Gelişim burs ödüllü üniversite kabul programı hakkında ayrıntılı bilgi ve başvuru için buraya tıklayınız. 

ÖZEL ÜNİVERSİTEDEN DİLEKÇEYLE EK BURS NASIL ALINIR?

YKS 2022 yerleştirme sonuçlarınıza göre, %50 veya %75 bursla kazandığınız özel üniversiten dilekçe ile ek burs alma imkanınız da mevcut. 

Bunun için öncelikli koşul, lise döneminizden beri yer aldığınız eğitim, spor ve kişisel gelişim programlarına ve aynı zamanda akademik başarınıza yer vererek burs talebinizi ilettiğiniz bir dilekçeyi eğitim aldığınız üniversitenin ilgili birimlerine sunabilirsiniz. 

 

Özel üniversitede okuyan öğrencilere burs müjdesi! Ek burs programları ve dilekçeyle burs kazanın! ile ilgili etiketler Burs ve Kredi özel üniversite burs ek burs
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.