Özel sektörde ara zam hazırlığı: Şirketlerin yüzde 83'ü çalışanlarına zam yapacak!

Asgari ücrete temmuz ayında yapılan yüzde 30'luk zam sonrası özel sektördeki şirketlerin çoğu da maaş artışı yapmayı planlıyor. Yapılan araştırmada şirketlerin yüzde 83'ü ara zam yapacağını belirtirken zam oranı ortalama yüzde 20 ile 29 arasında değişiyor.

TÜİK'in Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ile birlikte memur ve emeklilere yüzde 42'lik zam netleşti. 

Asgari ücrete de artan enflasyon nedeniyle yüzde 30 zam gelerek Temmuz itibariyle 5 bin 500 TL'ye çıkartıldı. 

Özel sektördeki şirketler de ücret politikasını yeniden belirlemeye başladı. Kariyer.net, iş dünyasında ara dönem ek ücret artışı trendini ortaya koyan Ara Zam Araştırması'nın sonuçlarını yayınladı.

 

ŞİRKETLERİN YÜZDE 83'Ü ZAM PLANLIYOR

2 bin 231 şirket yöneticisinin ara zam konusunda görüşlerini paylaştığı araştırmanın sonuçlarına göre, 2022 yılı için, yılbaşından bu yana bir kez ara zam yapmış veya yıl içinde ara zam yapmayı planlayan şirketlerin oranı yüzde 83 olurken, araştırmaya katılan şirketlerin yüzde 17'si ara zam yapmayı düşünmüyor.

 

ÖZEL SEKTÖRDE ZAM ORANI ORTALAMA YÜZDE 20-29

Araştırmaya en çok katılım gösteren 10 sektörde planlanan ara zam oranı ise çoğunlukla yüzde 20-29 arasında değişiyor.

 

TEKNOLOJİ, İNTERNET VE OTOMOTİV SEKTÖRLERİNDE YÜZDE 40'A VARAN ZAM

Araştırmaya katılan şirketlerin yüzde 64'ü yıl boyunca toplamda bir kez ara zam yapmayı planlarken, yüzde 19'u iki ve üzeri ara zam yapmayı planladığını belirtiyor. Şirketler ara zam yaparken en çok enflasyon oranını neden olarak gösteriyor. Aynı sektörde bulunan rakip firmaların zam oranları da bir diğer önemli etken olarak öne çıkıyor. Teknoloji, internet ve otomotiv sektörleri yüzde 40'a ulaşan oranlarda yaptıkları ara zamla bu noktada ön plana çıkıyor.

Kaynak: Kariyer.net

Özel sektörde ara zam hazırlığı: Şirketlerin yüzde 83'ü çalışanlarına zam yapacak! ile ilgili etiketler Temmuz maaş za özel sektör ara zam çalışan asgari
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.