Özel okullarda veliler ne kadar KDV iadesi alacak?

Koronavirüs önlemleri kapsamında uzak eğitime geçilen özel okullarda KDV indirimi kararı akabinde iade için okul yönetimlerinin kapısı çalınmaya başlandı. Yüzde 8’den 1’e kadar düşen KDV sonrasında özel okullarda ne kadar KDV iadesi yapılacağı merak konusu oldu.

Özel okullar için aylar öncesinden kayıt yaptıran veliler şimdi de KDV iadesi için okul yönetimlerinin kapısını arşınlamaya başladı. 1 Eylül tarihinden itibaren eğitim hizmeti için KDV oranının (% 8'den % 1'e) indirilmesi sonrasında bu kez veliler okullardan alacaklı oldu.

Eğitim bedelinin üzerine yüzde 8 KDV eklenerek hesaplama yapılması işleminde değişikliğe gidildi. Şimdi fatura kesilmeye başlandığında, eğitim bedelinin üzerine yüzde 1 KDV eklenerek hesaplama yapılacak ve yüzde 1'li KDV, faturalarda yer alacak.

VELİLER NE KADAR KDV İADESİ ALACAK?

KDV oran indirimi sezon boyunca da devam edecek. 30 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete' de yayımlanan 2913 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 1 Eylül 2020 - 30 Haziran 2021 tarihleri arasında eğitim faturalarında yüzde 1 oranında KDV hesaplanacak. Pek tabi yeni eğitim öğretim sezonu için ödeme yapan veliler değişiklik sonrası ne kadar iade alabileceklerini de merak ediyor.

Örnekleyelim: Toplam 50 bin lira KDV dahil olarak okula ödenen eğitim hizmetinin içinde normalde 3.703,71 lirası KDV olarak ödenmişti. Şimdi KDV oranı düşürülünce toplam bedelin içindeki KDV tutarı 462,96 lira olarak hesaplanır. Dolayısıyla okula 50 bin liralık ödeme yapan veliye ödenecek KDV iadesi tutarı 3.240,25 lira olacaktır.

Özel okullarda veliler ne kadar KDV iadesi alacak? ile ilgili etiketler KDV özel okul
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.