Özel okullar para iadesi yapacak mı?

Özel okullara ücretlerine ilişkin Kayseri’de emsal teşkil edecek bir karar yayınlandı. Buna göre; özel okul ücretinin iadesini isteyen bir velinin talebi kısmen de olsa kabul gördü. Peki, özel okullar para iadesi yapacak mı? Tüm detaylar haberimizde…

Koronavirüs salgınından dolayı birçok alanla birlikte eğitim için de kapsamlı önlemler daha önceden alınmıştı. Bu bağlamda; okullar pandemi nedeniyle kapatılmış be uzaktan erişim süreci başlamıştı. Bu nedenle, özel okullarda eğitim gören öğrencilerin velileri, çocuklarının okula gitmediği, okulların masraflarının düştüğü fakat ödenen paralarda bir eksilme olmadığını söyleyerek yaşananlara tepki göstermişti.

Özel okulların bu şekilde haksız kazanç elde ettiğini ileri süren velilerin şikayetleri gün geçtikçe artınca konu bir anda kamuoyunun gündemine kadar geldi.

Kayseri'de yaşayan bir veli, konuyu İl Tüketici Hakem Heyeti'ne kadar taşıdı. Veli, çocuğunun eğitim gördüğü özel okula geçen eğitim öğretim döneminde ödediği ücretin 15 Mart 2020 tarihinden sonraki günler için tarafına iade edilmesi talebinde bulundu.

UZAKTAN EĞİTİMLE BU MÜMKÜN DEĞİL

Özel okul tarafından talebi reddedilen öğrenci velisi, bunun üzerine 18 Mayıs tarihinde bunu Kayseri Tüketici Hakem Heyeti’ne taşıdı. Şikayet edilen özel okul ise savunmasında, fiziksel eğitime ara verilmesinin ardından okulların tatil edilmediğini, uzaktan eğitime devam edildiğini ve uzaktan eğitimin de telafi eğitiminin bir parçası olduğunu ifade etti.

Harcama yapılmayan yemek, doğal gaz, elektrik, su gibi giderlerin gelecek yıl alınacak kayıt ücretlerinden mahsup edileceği ifade edilen savunmada, velinin şikayetinin reddedilmesi istendi. Heyet, incelemeleri sonucunda 9 Eylül'de, 9 bin liranın ödenmesini isteyen öğrenci velisinin talebini kısmen kabul ederek, okula gidilmeyen süreye karşılık gelen 7 bin 579 lira 20 kuruşun tüketiciye iadesine karar verdi.

Okul ücretlerinin kurumdan kuruma değiştiğine işaret eden Şahin, "Tüketiciler, özel okul ücretleri birbirinden farklı olduğu için 10 bin 390 liraya kadar hakem heyetlerine, 10 bin 390 liradan sonra ise Tüketici mahkemelerine gidip bu bedelin iadesini isteyebilirler." dedi.

Özel okullar para iadesi yapacak mı? ile ilgili etiketler özel okul para iadesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.