Özel jet Atatürk Havalimanı'na iniş sırasında pistten çıkıp yandı... / VİDEO

Atatürk Havalimanı’ndan havalanan TC-KON tescilli özel jet, iniş takımlarındaki arıza nedeniyle acil iniş yaparken pistten çıktı. Alev alan jeti itfaiye ekipleri söndürdü.

Atatürk Havalimanı’ndan kalkan TC-KON tescilli Cessna Citation VII tipi özel jet, acil durum bildirdikten sonra iniş sırasında pistten çıkarak yandı. Olayda uçakta üç mürettebat ve bir yolcu yaralı olarak kurtarıldı. EuroAir’e ait, Koçoğlu Havacılık tarafından işletilen 1998 model TC-KON tescilli uçak, saat 21.20’de Kıbrıs’taki Ercan Havalimanı’na gitmek üzere AtatürkHavalimanı’ndan kalktı. Kalkıştan kısa bir süre sonra uçakta iniş takımlarında arıza ortaya çıkan jetin pilotları geri dönme kararı aldı. Atatürk Havalimanı kulesi ile temasa geçen pilotlar, öncelikli iniş izni istedi. Havalimanı itfaiye ve kurtarma ekipleri acil durum için pistte yerlerini aldı.

uAak111

HAVALİMANI KAPATILDI

Saat 21.30’da çift motorlu iş jeti Atatürk Havalimanı’nın 35 sağ pistine teker koydu. Ancak iniş takımları katlanan uçak pistte kaydı ve toprak alana çıktı. Alev alan uçağa hemen havalimanı itfaiyesi müdahale etti. Uçakta bulunan pilotlar Muzaffer Kütük, Mehmet Mümin Turan, hostes Duygu Doğaçay ve yolcu Mehmet Şahin itfaiye tarafından yaralı olarak kurtarıldı. Dört kişinin de sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Olay nedeniyle Atatürk Havalimanı iniş trafiğine bir süreliğine kapatıldı. Sadece Florya-Ataköy istikametindeki 05/23 pistinden kalkış izni verildi.

jet

HAVA TRAFİĞİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Kaza ile ilgili Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, jetin kalkışı sırasında iniş takımlarının arıza yapması sonucu acil iniş isteyen jet kaptanının isteği doğrultusunda pistin boşaltıldığını, sağlık ve itfaiye ekiplerinin iniş için hazırlanan piste yönlendirildiği belirtildi. Uçağın inişi sırasında pistten çıktığı ve yandığı belirtilirken, oluşan yangına itfaiyenin anında müdahale ettiği ifade edildi. Bakanlık yetkilileri, 1 yolcu, 2 pilot ve hastesin bulunduğu uçaktaki kazada 4 kişinin yaralandığını açıkladı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan sadece hostesin vucudunda kırıklar olduğu, ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi. Bu arada kaza nedeniyle kısa süreliğine uçuşa kapanan havalimanında hava trafiğinin normale döndüğü bildirildi.

jet2

100 METRE SÜRÜKLENEREK ALEV ALDI

Kazayla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, kazanın Atatürk Havalimanı’nda uçuş trafiğini kısa süreliğine etkilediğini belirtti. Şahin, kazaya ilişkin “Uçak pistten çıkıyor, 100 metre ileride duruyor. Dört kişi var uçak içerisinde, 3’ü mürettebat, 1’i yolcu. Herhangi bir can kaybı yok. Hepsi Türk vatandaşı. İki pilot, bir hostes ve bir yolcu. Hastanede, basit de olsa yaralanmış durumdalar ve tedavi altındalar” ifadelerini kullandı.

uAak1

Özel jet Atatürk Havalimanı'na iniş sırasında pistten çıkıp yandı... / VİDEO ile ilgili etiketler Atatürk Havalimanı uçak düştü
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.