Özel Harekat Dairesi Başkanlığı kaldırılacak mı?

Emniyet Genel Müdürlüğü açıkladı! Özel Harekat Dairesi Başkanlığı kaldırılacak mı? Emniyet Genel Müdürlüğü, Özel Harekat Dairesi ilgili Bakanlar Kurulu kararına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Özel Harekat Dairesi Başkanlığı yeniden yapılandırılmış ve statüsü yükseltilerek Özel Harekat Başkanlığı kurulmuştur." denildi. Peki, Polis Özel Harekat ne olacak? Detaylar haberimizde...

Emniyet Genel Müdürlüğü, Özel Harekat Dairesi ilgili Bakanlar Kurulu kararına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Özel Harekat Dairesi Başkanlığı yeniden yapılandırılmış ve statüsü yükseltilerek Özel Harekat Başkanlığı kurulmuştur." denildi. Peki, Polis Özel Harekat ne olacak? Özel Harekat Dairesi Başkanlığı kaldırılacak mı? Detaylar haberimizde...

eufgayefgayef

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLADI

Emniyet Genel Müdürlüğü, Özel Harekat Dairesi ilgili Bakanlar Kurulu kararına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Özel Harekat Dairesi Başkanlığı yeniden yapılandırılmış ve statüsü yükseltilerek Özel Harekat Başkanlığı kurulmuştur." denildi.

Açıklama şöyle:

"25/08/2017 tarih ve 30165 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Özel Harekat Dairesi Başkanlığı yeniden yapılandırılmış ve statüsü yükseltilerek Özel Harekat Başkanlığı kurulmuştur.
16/11/2017 tarihinden itibaren Özel Harekat Dairesi Başkanlığının faaliyetleri Özel Harekat Başkanlığı adı altında devam etmekte olduğundan, Özel Harekat Daire Başkanlığı 12 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kaldırılmıştır."

poh_aAAklama

ÖZEL HAREKAT DAİRE BAŞKANLIĞI NEDİR?

Polis Özel Harekat Dairesi Başkanlığı, Polis Özel Harekat ya da bilinen kısa adıyla PÖH, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün; banka soygunu ve terör eylemlerine müdahale, rehine kurtarma gibi olağanüstü durumlar ve baskınlar için özel taktik ve silahlar kullanan bir özel harekat birimidir. Kullandığı silah ve taktiklerden ötürü emniyet teşkilatının en etkin silahlı müdahale birimidir. Personel keskin nişancılık, hızlı ve etkili silah kullanma, arazi ve dağcılık, haritacılık, ilkyardım, zırhlı araç ve elektronik silah sistemleri, meskun mahal operasyon, uçak operasyon, tren ve araç operasyon, müzakere, su altı dalış, insansız hava aracı yönetimi gibi birçok eğitim ve kurs alır. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün en etkin silahlı müdahale birimidir. 1983 yılında kurulmuştur. Timler genel olarak terörle mücadele alanında yoğunlaşmış ve hemen hemen her şartta operasyon yapabilmektedir. Özel harekat polisleri, emniyet teşkilatı içinde farklı birimlerde çalışan polis memurları ve PMYO öğrencileri arasından gönüllülük esasına bağlı olarak seçilir ve yetiştirilirler. Balıkesir ve Ankara-Gölbaşı'ndaki eğitim birimlerinden başarıyla mezun olan özel harekat polisleri genellikle Doğu ve Güneydoğu'daki terör bölgelerinde görev alırlar.

KURULUŞ

İçişleri Bakanlığının onayı ile 22 Mart 1983 tarihinde Asayiş Dairesi Başkanlığı bünyesinde merkezde "Özel Harekat Şube Müdürlüğü" ve Ankara, İstanbul, İzmir illerinde ise Emniyet Müdürüne doğrudan bağlı olarak "Özel Harekat Grup Amirlikleri" şeklinde teşkilatlandırılmıştır.Günün değişen ve gelişen şartları neticesinde 13.03.1987 yılında Asayiş Dairesi Başkanlığı bünyesinden alınarak 23.02.1988 tarihinde Terörle Mücadele ve Harekat Dairesi Başkanlığı bünyesinde "Özel Harekat Şube Müdürlüğü" olarak 1993 yılına kadar faaliyet göstermiştir. Özellikle bölücü terör olaylarının artması nedeniyle 13.07.1993 yılında Özel Harekat Dairesi Başkanlığı kurulmuş, içinde İzmir İlinin de bulunduğu 48 il Özel Harekat Şube Müdürlükleri, Özel Harekat Dairesine bağlanmıştır.

Özel Harekat Dairesi Başkanlığı kaldırılacak mı? ile ilgili etiketler polis özel harekat ne olacak özel harekat dairesi kaldırılacak mı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.