Özel Güvenlik sınav sonuçları açıklandı! Sınav sonucu nasıl sorgulanır? ÖGG olmanın şartları nelerdir?

Özel Güvenlik sınavına giren adaylar, geçtiğimiz günlerde doğru ve yanlışlarını kontrol etmek için soru ve cevapların yayınlanmasını bekliyorlardı. Soru ve cevapların yayınlanmasının ardından kısa bir süre sonra sınav sonuçları açıklandı. Binlerce vatandaşın katıldığı sınavda başarı sağlayarak geçer not alanlar, sertifika sahibi olmaya hak kazanacak. İşte, Özel Güvenlik sınav soruları açıklandı! Sınav sonucu nasıl sorgulanır? ÖGG olmanın şartları nelerdir? Detaylar haberimizde..

83. Özel Güvenlik Görevlisi sınavı geçtiğimiz haftalarda gerçekleşmişti. Adaylar sonuçların açıklanacağı günü heyecanla bekliyorlardı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmekte olan ÖGG sınavının sonuçları açıklandı. Her sene 6 kez yapılmakta olan sınava ilgi büyük ölçüde. Adaylar sonuçları nereden öğreneceğini araştırıyor. İşte, Özel Güvenlik sınav soruları açıklandı! Sınav sonucu nasıl sorgulanır? ÖGG'nin yetkileri nelerdir? Detaylar haberimizde..

Özel Güvenlik sınav sonuçları açıklandı! Sınav sonucu nasıl sorgulanır? ÖGG olmanın şartları nelerdir?

SINAV SONUCU NASIL SORGULANIR?

Özel güvenlik sınav sonuçlarını görüntülemek için adayların TC Kimlik No ile sorgulama yapması gerekiyor. Güvenlik sınav sonucu linkine tıklayan güvenlik görevlisi adayları, sonra “Temel Eğitim Sınav Sonucu” sayfasına yönlendirilerek bireysel sonuçlarını görüntüleyebilecek.

ÖGG SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI!

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLMANIN ŞARTLARI NELERDİR?

Özel güvenlik görevlisi olabilmek için, Özel Güvenlik Eğitim Kurumunda aşağıda detayları yazılı eğitim programına iştirak etmeniz ve sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yılda 5 veya 6 kez düzenlenen ÖGG sınavına girmeniz gereklidir. Bu sınavlardan 60 puan alarak sertifika almaya hak kazanmış olacaksınız. Kazanamadığınız takdirde birbirini takip eden 4 sınava, sınav harcınızı ödeyerek girme hakkına sahipsiniz. 4 sınavın sonunda sınavı geçemeyenler, yeniden kayıt yaptıracak ve bütün işlemleri yenileyeceklerdir.

- Özel güvenlik görevlisi olabilmek için sabıka kaydınızın temiz olması gerekir.

- Silahlı girebilmek için 21 yaşını doldurmuş olmak ve en az lise mezunu olmak şartı aranmaktadır.

- Silahsız müracaat için 8 yıllık İlköğretim veya Ortaokul mezunu ve 18 yaşını doldurmuş olmak.

 

 

 

Özel Güvenlik sınav sonuçları açıklandı! Sınav sonucu nasıl sorgulanır? ÖGG olmanın şartları nelerdir? ile ilgili etiketler Emniyet Genel Müdürlüğü Sınav Özel güvenlik
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.