Özel araçlarda sigara içme yasağı nedir? Araçlarda sigara içme cezası kaç para?

Özel araçlarda sigara içme yasağı nedir? 2019 yılında uygulanmaya başlayan "Dumansız araçlar" uygulaması kapsamında ülkemizin bir çok bölgesinde trafik cezası kesilmeye başlandı. Çeşitli illerde denetim yapan polisler araçlarda sigara içen sürücülere ceza keserken, vatandaşlar şaşkınlarını gizleyemedi. Araçlarda sigara içme cezası ne kadar? sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. İşte Özel araçlarda sigara içme yasağı nedir? Merak edilen detaylar haberimizde...

Özel araçlarda sigara içme yasağı nedir? "Dumansız araçlar" kapsamında ülkemizde uygulanmaya başlayan araçlarda sigara içenlere yönelik yaptırım bügün vatandaşların karşısına çıkıyor. Bir çok ilimizde araç içinde sigara tüketen sürücüler karşılarında polisi görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Sosyal medyada gündem olan konu hakkında araştırma yapılmaya başlandı. Araçlarda sigara içme cezası ne kadar? sorusunun cevabı merak ediliyor. İşte Özel araçlarda sigara içme yasağı nedir? Merak edilen detaylar haberimizde...

6 yıl sonra otomobillerde sigara içme yasağı tekrar uygulanacak. 2013 yılında 4207 sayılı kanunda yapılan değişikle hususi araçların şoför koltuklarında sigara içilmesine 88 TL para cezası kesilmesi kararlaştırılmıştı fakat ceza şimdi yeniden değerlemeyle birlikte 153 TL’ye çıktı.

Bu cezanın neredeyse hiç uygulanmıyor olması eleştiri konusu olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen hafta yaptığı açıklamada otomobillerde sigara içilmesinin artık tamamen yasaklanacağını söyledi.

Bunun üzerine Muğla, Fethiye'de bugün trafik polislerinin yaptığı uygulama sonucu sürücülere 153 TL para cezası kesildi.

Ceza yiyen İsmail Akdağ, bütün sigara satan yerlerin kapatılması gerektiğini söyledi. Sigara serbest olduğu sürece vatandaşın alacağını belirten Akdağ, “Bu sigarayı aldığında evde ve araçta da içecekler. Vatandaşın suç işlenmesi istenmiyorsa, bunun satılmaması lazım” dedi. Öte yandan, yaklaşık iki saat yapılan uygulamada altı sürücüye toplam 918 TL ceza yazıldı.

Özel araçlarda sigara içme yasağı nedir? Araçlarda sigara içme cezası kaç para? ile ilgili etiketler sigara Ceza Trafik Polisi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.