Özel araçla yolculuk yasak mı? Şehirler arası otobüs, tren, uçak yolculuğu serbest mi?

Kısmi kapanma sürecince özel araçla seyahat yasak mı sorusu vatandaşların aklını karıştırdı. Şehirler arası otobüs, tren, uçak yolculuğu serbest mi? Pek, hangi saatlerde seyahat yasak?

Şehirler arası seyahat yasağı konusunda vatandaşların aklı iyice karıştı. Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısmi sokağa çıkma yasağı akabinde bazı bilgilendirmelerde bulundu. Zorunlu haller dışında seyahat yasağının açıklanması sonrasında vatandaşlar; şehirler arası otobüs, tren, uçak yolculuğu yasak mı sorusunu gündeme taşıdı.

Özel araçla yolculuk yasak mı? Şehirler arası otobüs, tren, uçak yolculuğu serbest mi?

ŞEHİRLER ARASI YOLCULUK YASAK MI?

Şehirler arası yolculukları kendi araçları ile yapmak isteyenler hafta içi günlerde sabah 05.00'ten akşam 19.00'a kadar bu seyahatleri gerçekleştirebilecek. Bu saatlerde herhangi bir seyahat zorunluluğu gerekçesine ihtiyaç olmayacak.

ÖZEL ARAÇLA YOLCULUK YASAK MI?

Özel araçla şehirler arası seyahat, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 19.00 ile 05.00 saatleri arasında ve hafta sonları ise yapılamayacak. Hafta sonları ve hafta içi kısıtlama saatleri sürelerinde ancak toplu taşıma araçları ile seyahat edilebilecek.

Özel araçla yolculuk yasak mı? Şehirler arası otobüs, tren, uçak yolculuğu serbest mi? - Resim : 2

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerdeki şehirler arası seyahat kısıtlamasının etkinliğinin artırılması amacıyla şehirlerin tüm giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturulacak.

Özel araçlarla seyahat edenlerin muafiyet kapsamında olup olmadıkları muhakkak tetkik edilecek ve geçerli bir mazereti/muafiyeti bulunmayan kişilerin şehirlerarası seyahatlerine izin verilmeyecek.

Özel araçla yolculuk yasak mı? Şehirler arası otobüs, tren, uçak yolculuğu serbest mi? ile ilgili etiketler özel araç şehirler arası seyahat yasağı yolculuk
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.