Özdemir ve Orman'dan kritik açıklamalar!

TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Fikret Orman basın toplantısı düzenledi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, Kulüp Lisans Talimatı ile ilgili ortak basın toplantısı düzenledi. Talimatın detaylarından bahseden Özdemir, "Şuna inanıyorum ki biz bu yönetmeliği uygularsak, kulüpler de buna uyarsa Türk futbolu 3 yıl içinde kurtulabilir" dedi. Fikret Orman ise, "Önümüzdeki 3 sene zor olacaktır ama rayına oturacaktır. Bu acı reçeteyi uygulamamız lazım" ifadelerini kullandı.

İşte Özdemir'in açıklamaları:

Göreve geldiğimiz günden bu yana Türk futbolunun sorunlarını çözmek için yoğun bir çalışma yürütmekteyiz. Çok kısa bir sürede çözüme kavuşturduğumuz konuların başında Kulüp Lisans konusu gelmektedir. Delegelerimizin teveccühü ile FIFA ve UEFA kurallarına uygun, Bankalar Birliği'nin temeli olacak statü maddelerinde önemli değişiklikler yapmış bulunmaktayız.

"BU TALİMAT TÜRK FUTBOLUNUN KURTULUŞ REÇETESİ OLACAKTIR"

Reform niteliğinde yapılanmaya gittik. Türk futbolu için daha işlemsel ve fonksiyonel hale getirdik. Bankalar ve kulüplerimizle ilgili görüşmeler yaptık. Mali yapılanma sürecini de yürüttük. Güzide kulüplerimizle görüşmelerde bulunduk. UEFA merkezine giderek sayın başkan Ceferin'e konuyu aktardık. Kendileri de bu uygulamaları çok olumlu buldu. Kulüp Lisans Talimatı inşallah Türk futbolunun kurtuluş reçetesi olacaktır. Biz kulüpler için varız. Önemli adımlar atıyoruz. Bu amaçla Kulüp Lisans Kurulu'nu çok değerli arkadaşlarımızdan oluşturduk. Yeni kurulumuzun büyük bir disiplinle ve talimatı harfiyen uygulayacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Bu talimatla aslında biz federasyonlara yeni bir denetim modeli getirmiş bulunmaktayız. Sezonluk denetlemenin yanı sıra kulüplerimizin bağımsız denetim şirketleri tarafından yıl boyunca incelemeye tutulacaktır. Geçmişte yapılan sezon sonu uygulamalar sezon başı, ortası ve sonu olarak çok sıkı bir şekilde devam edecektir. Her bir kulübümüze koyacağamız takım harcama limitlerini belirleyeceğiz ve bunu da ilan edeceğiz. Bu limitleri aşan kulüplerimizin yeni futbolcu tescilleri kesinlikle yapılmayacaktır. Takım harcama limitini aşmayan kulüplerimiz Avrupa kupalarına katılım gösterdiği takdirde herhangi bir yaptırımla karşılaşmayacaklar. Takımlar harcama limitlerine mutlaka uymak zorundalar.

"KULÜPLER AĞIR CEZALARA..."

Transfer döneminin içindeyiz. Elbette ki kulüpler yeni sezon öncesi eksiklerini gidermek isteyecekler. Harcamalarını yaparken çok dikkatli olmak zorundalar. Aksi takdirde ağır cezalara maruz kalabilirler. Bankalar Birliği ile yapılacak muhtemel anlaşmaları da riske atabilirler. Bu sayede kulüplerimizin mali yapıları güçlenecek ve tüm kulüplerimiz çağdaş bir yapıda faaliyetlerini sürdürme şansına sahip olacaklar. Federasyonumuz ve kulüplerimizin bu süreci başarıyla tamamlayacağını umuyorum.

"PUAN SİLME CEZASI..."

Ağustos ayında kulüplerden bilançolarını isteyeceğiz ve harcama limitlerini buna göre eylül ayında bildireceğiz. Limiti aşan olursa puan silme cezası dahi verilebilir.

Biz diyoruz ki UEFA'ya bizi bırakın biz bunu uygulayacağız ve gereken cezaları vereceğiz. Bugün maalesef UEFA ve FIFA' da dosya sayısı en kabarık olan ülkelerden biriyiz. Biz bunu kendi içimizde çözmeliyiz. Kuralları harfiyen uygulayacağız. Transfer politikalarını bu harcamalara göre yapmalı kulüpler.

"TÜRK FUTBOLU 3 YIL İÇİNDE KURTULABİLİR"

UEFA'ya çok dosya bırakmayacağız. Onlar bizden daha katı ve acımasız. Biz 2 yıl geçiş süreci bıraktık. Fazla harcayabilirsiniz gibi kolaylıklar da sağladık. Şuna inanıyorum ki biz bu yönetmeliği uygularsak, kulüpler de buna uyarsa Türk futbolu 3 yıl içinde kurtulabilir. Sağ olsun bankalarımız da kulüplerimize çok iyi bakmaktadır. Bunda en önemli faktörlerden birisi de yayınladığımız Kulüp Lisans Talimatı olmuştur. Oluşturduğumuz kuruldaki bankacı arkadaşlarımız da kulüplerimizin içinde bulunduğum durumu daha iyi bilmektedir.

Yapılandırmayı kolay görmeyin, bankalar da kulüplerimize bir sınırlandırma getiriyor. 1. ve 2. lig ekiplerimize de aynı düzeni uygulayacağız.

"TRABZONSPOR İNŞALLAH BAŞARILI OLACAKTIR"

Trabzonspor bu sene UEFA'ya katılacak. Eğer ceza almış olsalardı büyük üzüntü duyacaktık. UEFA bu konuda yardımcı oldu. İnşallah da başarılı olacaktır Trabzonspor.

HESAPLAR TL ÜZERİNDEN

Tüm hesaplarımız Türk Lirası üzerinden olacak.

Fikret Orman'ın sözleri ise şöyle:

Türkiye'nin lig değeri ve kulüplerin durumu itibariyle baktığımızda Avrupa nezdinde iyi bir yerde olmadığımız çok açık. Ligde şampiyonluk yaşamış tüm kulüpler finansal açmazda. Şu anda çıkan lisans talimatını birlikte oluşturduk. Bugünden itibaren, herkes bütçeleri içinde kalmak durumunda. Bugün ben Kulüpler Birliği Başkanı olarak, önümüzdeki 6 ay içinde, nasıl olsa 6. ayda başlayacak diye rahat olunmaması lazım. O gün itibarıyla bunun farkında olunmazsa, cezaların ağır olacağını ben de başkan da belirtti. Artık deniz bitti. Evet zor bir süreç. Ben sokakta yürüyorum, 'başkanım kimi transfer edeceğiz' deniyor. Fakat bu baskılarla, kulüp yöneticileri de hareket edince durum buraya geliyor. Dikkatli hareket etmemiz lazım. Transfer işi bir parçası. Önemli olan bunun bütçesi. İşte ben hiç transfer yapmadım. Algılama bu olmasın. Talimatın içinde 2 yıllık bir geçiş süreci de var. İlk sene yüzde 30, ikinci sene yüzde 15 aşabilirsiniz diyor. Kimse yapılan transferleri algılamasın. Bedelsiz yapılan da bir transferdir. Oyuncu primleri seyahat giderleri, personel giderleri, antrenör maaşları ve Bunun bir limitleri var. Biz de Kulüpler Birliği olarak bunun arkasındayız. Önümüzdeki 3 sene zor olacaktır ama rayına oturacaktır. Bu acı reçeteyi uygulamamız lazım.

-Bu talimatı suistimal eden olursa da ayrımcılık yapmadan gerekli cezalar verilecektir.

-4 büyük kulübün TFF üzerinde bir baskısını görmedim. Geldiğimiz günden beri kafa kafaya verip uyum içerisinde çalışıyoruz.

Özdemir ve Orman'dan kritik açıklamalar! ile ilgili etiketler Fikret Orman TFF Nihat Özdemir
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.