Özdemir Nutku kimdir? Neden öldü?

Özdemir Nutku kimdir? Usta tiyatro sanatçısı Özdemir Utku yaşamını yitirdi. 88 yaşında gözlerini hayata yuman Utku bir süredir yoğun bakımdaydı. Peki Özdemir Utku kimdir? Neden öldü? Detaylar haberimizde...

Özdemir Nutku kimdir? Özdemir Nutku, bugün sabah saat 6.30 sıralarında yaşamını yitirdi. Usta tiyatro sanatçısının cenaze töreninin 10 Kasım Pazar günü yapılacağı bildirildi. Peki Özdemir Utku kimdir?

İzmir'de bir süredir yoğun bakımda olan usta tiyatro sanatçısı 88 yaşındaki Prof. Dr. Özdemir Nutku, kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.

Özdemir Nutku, bugün sabah saat 6.30 sıralarında kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi. 88 yaşında hayata gözlerini yuman Nutku'nun cenaze töreninin 10 Kasım Pazar günü yapılacağı bildirildi.

ÖZDEMİR NUTKU KİMDİR?

Özdemir Nutku, 12 Ocak 1931’de İstanbul’da doğdu.
7 yaşında piyanoya başlayan ve 1949 yılında ilk ve son klasik piyano konserini veren Nutku, 50’li yıllarda bir caz kuarteti kurarak caz piyanisti olarak tanındı. Amatör bir müzisyen olan Nutku’nun tiyatroya olan ilgisi kolej yıllarında başladı. Okulun temsil kolunda, amatör olarak çeşitli rollerde oynayan yazar, 1946-1947 döneminde, Kadıköy Süreyya Sineması’nda sahnelenen Franz Lehar’ın Tarla Kuşu operetinde ilk profesyonel rolünü oynadı. 9 Eylül Üniversitesinde Güzel Sanatlar Fakültesinde Tiyatro Bölümünü kuran Nutku, bugüne kadar 37si tiyatro, 22si çeviri, 4ü şiir, 12si oyun ve uyarlama, 2si senaryo, 1i çocuk olmak üzere 78 kitap yazdı ve yayımladı.

Özdemir Nutku kimdir? Neden öldü? ile ilgili etiketler ölüm tiyatro sanatçı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.