Özdağ ve Koncuk parti hazırlığına başladı

İYİ Parti'den ihraç edildikten sonra mahkeme kararıyla geri dönen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ ile partiden istifasını duyuran Adana Milletvekili İsmail Koncuk yeni parti kuracağını açıkladı. Özdağ ile Koncuk Atatürkçü kesimin oylarına talip olacaklarını belirtti.

MHP'den ayrılıp Meral Akşener ile birlikte İYİ Parti'yi kuran Ümit Özdağ, partisinin geldiği son durumu sert sözlerle eleştirdi. İYİ Parti'li Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu öne süren ve partisinin HDP ile yakınlığına tepki gösteren Özdağ partisinden ihraç edildi. Ancak mücadelesinden vazgeçmeyeceğini söyleyen Özdağ, mahkeme kararıyla partiye geri döndü.

Özdağ, bu yaşananların ardından geçtiğimiz aylarda İYİ Parti'den istifa eden Adana Milletvekili İsmail Koncuk ile birlikte partileşme çalışmalarını başlattı.

Ümit Özdağ ile yeni bir siyasi parti kurma hedefinde olan İsmail Koncuk, kuracakları parti ile ilgili Sözcü'den İsmail Saymaz'a açıklamalarda bulundu.

HEDEF KARARSIZ ATATÜRKÇÜLER

Ciddi sayıda bir kararsız milliyetçi ve Atatürkçü kitlenin olduğunu ve bunun için de bu boşluğu doldurmak lazım diyen Koncuk, şu ifadeleri kullandı;

"Evet partileşmek adına çalışma yapıyoruz. Ciddi sayıda bir kararsız milliyetçi ve Atatürkçü kitle var. Boşluğu doldurmak lazım. Türkiye bunlara mahkum olmamalı"

İsmail Koncuk, istifasını şu sözlerle duyurmuştu:

“İYİ Parti’yi yönetenlerin her kalıba girme gibi bir anlayışı vardır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmak için PKK taleplerini karşılamaya çalıştılar.Biz Sayın Genel başkanı kendi anlayışımızdan taviz vermeden Cumhurbaşkanı görmek istedik. Onlar o makamları elde etmek için her kalıba girmişler. Bizi kahreden üzen nokta budur. Sayın Genel Başkanının bilgisi dışında olsaydı tavsiyeler olmazdı. Blok liste çıkardığını Koray Aydın itiraf ediyor. Gerçek dava adamları, kurucular küçük düşürülmeye çalışılmıştır. Türkiye ve Türk Milleti’ne bu anlayışla hizmet edileceğini düşünmüyorum

Bugünden itibaren ne milletvekili olarak ne de üye olarak İYİ Partiyle bağlantım kalmamıştır. Samimi arkadaşlarımı selamlıyorum.”

 

Özdağ ve Koncuk parti hazırlığına başladı ile ilgili etiketler İYİ Parti Ümit Özdağ Parti İsmail Saymaz ismail koncuk
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.