Özcan Arkoç 81 yaşında yaşamını yitirdi

Vefa, Fenerbahçe ve Beşiktaş formaları giyen, 9 kez A Milli Takım'da görev yapan Türk futbolunun unutulmaz kalecilerinden Özcan Arkoç, vefat etti. "Gurbetçi futbolcu" akımının ilk temsilcilerinden olan Arkoç, 81 yaşındaydı.

Türk futbolunun unutulmaz kalecilerinden Özcan Arkoç, 81 yaşında vefat etti. 1958-65 yılları arasında A Milli Takım formasını 9 kez giyen Arkoç, Almanya'nın Hamburg kentinden hayatını kaybetti.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan paylaşılan taziye mesajındai, şu ifadeler yer aldı:

"A Milli Takımımız ve Türk futbolunun efsane kalecilerinden Özcan Arkoç’un Almanya’da vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. 

9’u A Milli olmak üzere toplam 28 maçta Ay-Yıldızlı formayı giyen Özcan Arkoç, ülkemizde Vefa, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinde oynadı. Avusturya temsilcisi Austria Wien’in ardından Almanya’nın Hamburg takımının forması giyen Arkoç, uzun yıllar ülkemizi Avrupa’da temsil etti ve Hamburg kulübünün teknik direktörlüğünü de yaptı. 

Merhum Özcan Arkoç’a Allah’tan rahmet; ailesi, sevenleri, yakınları ve futbol camiasına başsağlığı dileriz."

BEŞİKTAŞ KAPTANLIĞI DA YAPTI

26 Ekim 1958'de Belçika ile oynanan bir özel maçta ilk kez mill takım forması giydi. O zaman kupa usulü yapılan EURO 1960 elemelerinde ilk turun ikinci maçında kaleyi korudu. Türkiye maçı 2-0 kazansa da ilk maçı 3-0 kaybettiği için elendi. 59-62 arası millî olamayan Arkoç 62'de tekrar takıma döndü. Özel maçlarda başarılı bir performans gösterse de EURO 64 elemelerinde İtalya'ya 6-0 yenildiklerinde kaledeydi. Tekrar bir 3 senelik ara sonrası bir maçlığına Austria Wien forması ile milli takıma geri döndü.

9 kez milli olan Arkoç, bunların 4'ünde Fenerbahçe, 4'ünde Beşiktaş, birinde ise Austria Wien forması giyiyordu. Oynadığı 9 maçın 5'inde gol yemedi, 4'ünde ise 1 gol yedi. Beşiktaş forması ile çıktığı bir maçta takımın kaptanlığını da yaptı.

1956'dan beri çeşitli seviyelerde millî formayı giyen Arkoç, 5 kez Türkiye Amatör, 13 kez Türkiye U-21, bir kez de B genç millî olmuştu. (KAYNAK: wikipedia)

Özcan Arkoç 81 yaşında yaşamını yitirdi ile ilgili etiketler TFF Özcan Arkoç
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.