Özbekistan Suriye'den 93 vatandaşını aldı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in son dönemde insan hakları konusunda oluşturduğu diplomasi sonuç getirdi. Özbekistan tarafından yürütülen Mehr-5 Harekatı kapsamında, 24'ü kadın 69'u çocuk 93 kişi Suriye mülteci kampı El Hol'dan tahliye edildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Irak ve Suriye’de ortaya çıkan terör örgütü DEAŞ, geride yüzlerce masum kadın ve çocuk bıraktı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek terör örgütüne katılan ve ölen teröristlerin eşleri ile çocukları, sahipsiz kalmışlardı. Bunların içinde, Suriye’nin kuzeyinde bulunan El Hol kampında Özbekistan vatandaşı kadınlar ve çocuklar da bulunuyordu.

ÖZBEKİSTAN CUMHURBAŞKANI MİRZİYOYEV TALİMAT VERDİ

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Suriye’de bulunan kadın ve çocukların ülkeye getirilmesi için bir çalışma yürütüyordu.Özbek Cumhurbaşkanı'nın son dönemde Suriye ile oluşturduğu insan hakları konusundaki diplomasi ilk sonuçları getirdi. Özbekistan tarafından yürütülen Mehr-5 Harekatı kapsamında, 24'ü kadın 69'u çocuk 93 kişi Suriye mülteci kampı El Hol 'dan Özbekistan tarafından tahliye edildi.

TAHLİYELERE ABD ARACI OLDU

Cuma akşamı Suriye'deki El-Hol mülteci kampından 24'ü kadın ve 69'u çocuk 93 kişinin Taşkent'e getirildiği öğrenildi. Beşincisi gerçekleştirilen operasyonun, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ortak ülkelerin yardımıyla gerçekleştirildiği ifade edildi.


ARALARINDA KOCALARI DEAŞ’TA ÖLEN KADINLAR DA VAR

Uluslararası gözlemcilerden alınan bilgilere göre, kadın ve çocukların üç yıldan fazla bir süredir kampta tutulduğu bildirildi. Bu kadınların eşlerinin Suriye'deki çatışmada yaşamını yitirdiği bilgisine ulaşıldı. Gelen Özbek vatandaşları arasında yedi yetim çocuk bulunuyor.


ÖZBEKİSTAN, IRAK VE AFGANİSTAN’DAN DA VATANDAŞLARINI TAHLİYE ETMİŞTİ

Özbekistan daha önce, 2019'dan beri "Mehr-1, 2, 3 ve 4" operasyonları sırasında zor durumda olan 438 kadın ve çocuk Suriye, Irak ve Afganistan'dan Özbekistan'a geri getirmişti. Taşkent kaynakları gelenlere tıbbi, psikolojik ve sosyal yardım sağlandığını ve resmi belgelerinin verileceğini aktardı.

Özbekistan Suriye'den 93 vatandaşını aldı ile ilgili etiketler DEAŞ Özbekistan el hor kampı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.