Özal'ın heykeline maske takılması kınandı

Anavatan Partisi, Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın heykeline maske takılmasını protesto etti. İl Başkanı Alihan Kansu ve partililer maske takılan heykelin yanında yaptıkları açıklamada "Merhum Turgut Özal'ın anısına ve hatırasına yapılan saygısızlıktır. Bu saygısızlığı kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz" denildi.

Türkiye'nin 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, dünyaca ünlü tatil merkezi Side’nin merkezinde bulunan Sırma Tatil Sitesi'ndeki yazlığında hem DPT müsteşarlığı döneminde hem de başbakanlığı döneminde zaman zaman gelerek tatil yapmıştı.

Bu tatilleri hatırlayan site sakinleri Turgut Özal'ın anısını canlı tutmak amacıyla 1990'lı yıllarda sitenin bahçesine denize bakacak şekilde ayağında deniz terliği, şort ve tişörtlü bir heykelini yaptırdı.

Özal'ın heykeline maske takılması kınandı

Ancak Özal'ın heykeli ilginç bir olayla gündeme geldi. 

Yaklaşık bir yıl önce başlayan ve bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından en etkili korunma yöntemlerinden biri ve en önemlisi kuşkusuz maske oldu.

Özal'ın heykeline maske takılması kınandı - Resim : 2

Turgut Özal'ın heykeline bir kişi tarafından maske takıldı. Kovid-19 için farkındalık yaratmak amacıyla takılmış olabileceği düşünülen maskenin yerel basında haber olması üzerine durumdan haberdar olan Anavatan Partisi Antalya İl Başkanı Alihan Kansu, bugün konuyla ilgili Özal heykeli önünde bir basın açıklaması yaptı.

Özal'ın heykeline maske takılması kınandı - Resim : 3

Maske takma eylemini salgında bir farkındalık oluşturma çabası yerine, bir devlet büyüğüne karşı saygısızlık olarak değerlendirdiklerini ifade eden Kansu, şunları söyledi:

"Maskeyi takan kişinin eylemini yaparken maske takıp takmadığını da sormamız lazım. 12 Eylül 1980 askeri darbe sonrası Manavgat ilçesine bağlı Side'de merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ilk tatil yaptığı bölgede yaşayan vatandaşlarımız tarafından heykeli yaptırılmıştır. Geçen yıl başlayan ve bütün dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınından korunma araçlarımızdan maske, hayatımızda büyük bir yer edinmektedir. Yılbaşı nedeniyle yasakların etkin olduğu günlerde ilçemizde bulunan partimizin kurucusu ve 8’inci Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal'ın heykeline maske takıldığı görülmüştür. Haberleri okuduğumuzda sahilde yürüyüş yapan yabancı uyruklu şahsın maskeyi taktığı bilgisini aldık. Bununla beraber basında çıkan haberlerin sonucunda Covid- 19 farkındalığı için takıldığı söylenmektedir. Pandemi süreci içerisinde bulunduğumuz şu günlerde farkındalık adına çok fazla eylem bulunurken kurucumuz ve 8’inci Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal'ın heykeline takılan maske farkındalığı, heykelin yapılış amacını aşmıştır. Merhum Turgut Özal'ın anısına ve hatırasına yapılan bir saygısızlıktır. Anavatan Partisi İl Başkanlığı olarak çalışmalarımıza devam ederken üzücü bir durum ile karşı karşıya geldiğimiz için biz de üzgün durumdayız. Merhum Cumhurbaşkanımızın hatırasına ve anısına yapılan bu davranış saygısızlıktır. Asla ama asla kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Bu saygısızlığı kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Bu davranışı yapan şahıs ve şahıslardan özür bekliyoruz."

Özal'ın heykeline maske takılması kınandı - Resim : 4

Özal'ın heykeline maske takılması kınandı ile ilgili etiketler Turgut Özal maske Manavgat Antalya Side anavatan partisi Alihan Kansu il başkanlığı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.