Özal'ın doktoru Cengiz Arslan koronadan yaşamını yitirdi

Türkiye’nin 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın doktoru olan ve yaptığı başarılı operasyonlarla çok sayıda insanı sağlığına kavuşturan ünlü beyin cerrahı Cengiz Aslan, koronavirüsten hayatını kaybetti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye, dünyayı saran koronavirüs ile mücadelesini, aldğı olağanüstü tedbirlerle sürdürüyor. Ancak alınan tüm tedbirlere rağmen başta sağlık çalışanları olmak üzere çok sayıda kişi yaşamını yitiriyor.

ÖZAL’IN DOKTORU CENGİZ ASLAN KORONA KURBANI

 Türkiye’nin 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın doktoru olan ünlü beyin cerrahı Cengiz Aslan'ın da koronavirüsten hayatını kaybettiği öğrenildi.

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, Operatör Doktor  Cengiz Aslan, bundan  yaklaşık 1 ay önce eşiyle birlikte koronavirüse yakalandı. Aslan çifti kendi istekleri ve doktorların izni ile evlerinde tedavi görüyorlardı.

Bundan 10 gün önce Cengiz Aslan birden rahatsızlandı. Kendi isteği ile Taksim İlk Yardım Hastanesi’ne yatırılan ve tedavi altına alınan Arslan'ın akciğerlerindeki oksijen miktarının azaldığı ortaya çıktı.

 “BENİ ENTÜBE EDİN!" DEDİ VE KOMAYA GİRDİ!

 Hastanede kendisini tedavi eden doktorlara, ”Kendimi iyi hissetmiyorum.Beni entübe etmeniz gerekiyor.” dediği öğrenilen doktor Cengiz Aslan yoğun bakıma alındı. Ancak, doktorların tüm çabalarına rağmen ünlü doktor bugün 13.30’da hayata gözlerini yumdu.

Özal'ın doktoru Cengiz Arslan koronadan yaşamını yitirdi

HABERİ YAKIN ARKADAŞI CAN PULAK DUYURDU

 Doktor Cengiz Aslan'ın ani vefatını yakın arkadaşı olan,Turgut Özal’ın basın danışmanlığını yapan, eski gazeteci Can Pulat sosyal medya nesabından duyurdu.

Pulak, ”Canım kardeşim, çok değerli dostum, eşi bulunmaz bir insan sevgisi profesörü Dr. Cengiz Aslan’ı kaybettik. Acımız ve hüznümüz büyüktür. Herkese hayat veren, dertlilere şifa dağıtan, kimsesiz ve yoksullara babalık yapan, sürekli güleryüzüyle çevresine sevgi ve şefkat saçan Cengiz’imiz, yeri kolay doldurulamayacak seçkin bir yurtsever ve keskin bir Türkiye aşığı idi. Mütevaziliğiyle herkese örnek olan ve sevgisiyle herkesi kucaklayan Dr.Aslan’a Allah’tan rahmet diliyorum.Mekanı cennet,melekler yoldaşı olsun.Işıklar içinde uyusun. Eşi Nilgün’e, kızı Aslı’ya, kardeşi Atila’ya,torunlarına, tüm aile yakınlarına, sevdiklerine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim.” yazdı.

Özal'ın doktoru Cengiz Arslan koronadan yaşamını yitirdi - Resim : 2

 

 DOKTOR ASLAN 2008 YILINDA OĞLUNU KAYBETMİŞTİ!

 Bir dönem Turgut Özal'ın doktoru olarak ün yapan, Türkiye’nin ünlü beyin cerrahlarından Cengiz Aslan’ın 29 yaşındaki oğlu Alp Aslan’ı 2008 yılında kaybetmişti. Doktor Cengiz Aslan, zatürre tedavisi gören oğlunun kullandığı ilaçtan zehirlendiğini söylemişti. Oğlunun ölüm haberiyle sarsılan ünlü Beyin Cerrahı Cengiz Aslan’ın yakınlarına, “Sayısız insanı kurtardım ama oğlumun yanında olamadım. Sanırım kullandığı ilaç anaflaktik etkisi yapmış ve onu zehirlemiş” dediği belirtilmişti.

Özal'ın doktoru Cengiz Arslan koronadan yaşamını yitirdi - Resim : 3

CENGİZ ARSLAN KİMDİR?

Doktor Cengiz Aslan 1970 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1976 yılında Vakıf Gureba Hastanesi Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nü kurdu. 1979 yılında Amerika’ya gitti.Houston’da Baylor College of Medicine’de nörofizyoloji, mikroşirürji gibi konularda çalıştı. 12 Eylül 1980’de, İstanbul Tıp Fakültesi geri çağırdı ancak bilimsel çalışmaları tamamlanmadığı için istifa etti. Daha sonra ABD’de Turgut Özal ile tanıştı ve Türkiye’ye döndü.

Özal'ın doktoru Cengiz Arslan koronadan yaşamını yitirdi ile ilgili etiketler doktor Turgut Özal vefat
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.