Öz amcası tarafından istismara uğradı

Mardin Kızıltepe'de Z.Ç. adlı genç kız iddiaya göre öz amcası tarafından birçok kez istismara uğradı. Ancak genç kızın psikolojik sorunları olduğunu iddia eden Osman Çur, kardeşlerinin de tanıklığı sonucunda adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Çur'un serbest kaldığını öğrenen genç kız intihara kalkıştı. Z.Ç.'nin vücudundan alınan meni örneğinin incelenmesi sonucunda, DNA'nın Osman Çur ile uyumlu olduğu tespit edildi. Bunun üzerine yeniden gözaltına alınan Çur tutuklandı.

17 yaşındaki Z.Ç. İsviçre’den 2 Temmuz’da Mardin’in Kızıltepe ilçesine akrabalarını ziyarete geldi.

Ancak iddiaya göre, Z.Ç. ilk günden itibaren misafiri olduğu amcası Osman Çur’un (28) tacizleri ile karşılaştı. 

Yine iddiaya göre Çur, sürekli taciz ettiği Z.Ç.'yi 6 Temmuz’da istismar etti. Osman Çur daha sonra da Z.Ç.'yi yaşananları anlatmaması için tehdit etti.

Yaşadığı istismarı korktuğu için anlatamayan Z.Ç. iddiaya göre defalarca Osman Çur’un tecavüzüne uğradı.

Z.Ç. taciz ve tecavüzlerden kurtulmak için Adana’da yaşayan ablasının yanına gitti. Ancak, Osman Çur, peşinden geldiği Z.Ç.'ye yönelik tehdit ve tacizlerine burada da devam etti. Ablasının durumu fark etmesi üzerine Z.Ç., canına kıymak istedi. Ablası tarafından hastaneye kaldırılan Z.Ç., yaşadıklarını anlatıp Osman Çur hakkında şikayetçi oldu.

Z.Ç. 29 Temmuz’da Adana Cumhuriyet Savcılığı’nda verdiği ifadesinde başından geçenleri ayrıntısı ile anlattı.

Şikayet üzerine 30 Temmuz’da gözaltına alınan Osman Çur ise yöneltilen tüm suçlamaları reddetti. Osman Çur ifadesinde Z.Ç.’nin psikolojik sorunları olduğunu ileri sürüp, iftiraya uğradığını iddia etti.

Kardeşleri S.Ç. ile K.Ç'de tanık olup Osman Çur'un 'Z.Ç.'nin psikolojik sorunları var' iddiasına destek verip ortada tecavüz olmadığını ileri sürdürler. Osman Çur, bu ifadelerin ardından savcılık tarafından “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlaması ve adli kontrol şartı talebiyle  Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Sulh ceza hakimi ise “suçun vasıf ve mahiyeti, suç vasfının şüpheli aleyhine değişme ihtimali ve toplanan deliller”i gerekçe göstererek, Osman Çur'u adli kontrol şartı ile serbest bıraktı. 

ŞİKAYETİ ÇEKMESİ İÇİN BASKI UYGULANDI

Osman Çur’un serbest bırakıldığını öğrenen Z.Ç., bir kez daha canına kıymak istedi. Hastaneye kaldırılarak midesi yıkanan genç kız kurtarılırken, avukatı da Osman Çur'un tutuklanması için hakimliğin kararına itiraz etti. Ancak bu talep reddedildi. Osman Çur'un ailesi ise iddiaya göre bu gelişme üzerine Z.Ç.’nin İsviçre’de yaşayan annesini arayarak şikayeti geri çekmesi için tehdit edip, hakaret etti. 

DNA'SI BULUNDU TUTUKLANDI

Bu arada Z.Ç.’den alınan DNA örnekleri ile Osman Çur’dan alınan DNA örnekleri Jandarma Kriminal Laboratuvarı’nda incelemeye alındı.

Yapılan inceleme sonucunda hazırlanan kriminal raporunda Z.Ç.’nin cinsel organı ve gösterdiği yerlerden toplanan delillerde Osman Çur’un DNA’sı ile uyumlu meni bulunduğunun belirlendiği vurgulandı. Bunun üzerine Z.Ç.’nin avukatları, Osman Çur’untutuklanması talebiyle bir kez daha mahkemeye başvuruda bulundu.

14 Eylül günü tekrar gözaltına alınan Osman Çur “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlaması ile tutuklanarak Mardin Kapalı Cezaevine gönderildi.

Kızıltepe Kaymakamlığı tutuklamaya ilişkin yaptığı açıklamada “Çocuğun Cinsel İstismarı suçu kapsamında Osman Çur, isimli şahıs Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece 14.09.2020 tarihinde tutuklanarak Mardin Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir.” bilgisini paylaştı.

 

Öz amcası tarafından istismara uğradı ile ilgili etiketler Mardin Kızıltepe Taciz Tecavüz istismar Adana Osman Çur
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.