Oyuncu Pınar Aydın'ın Arka Sokaklar pişmanlığı! Yıllar sonra ilk kez açıkladı

İlk kez 2004 yılında “Akademi Türkiye” isimli ses yarışmasında izleyici karşısına çıkan ve “Arka Sokaklar”, “Akasya Durağı” gibi çok rol aldığı diziyle gönüllerde taht kuran 40 yaşındaki oyuncu ve şarkıcı Pınar Aydın şimdilerde gözlerden uzak bir hayat sürüyor. 2015 yılında Harun Ovalıoğlu ile nikah masasına oturan Aydın, eşi ve oğulları Ayaz ve Uğur Berk ile Giresun'da yaşıyor.


Bir süre önce oyunculuğa da müziğe de ara veren Pınar Aydın evlenip çocuk sahibi oldu. Pınar Aydın şimdi eşi ve iki oğluyla Giresun’da sakin bir yaşam sürüyor. Setlere ve sahnelere dönüp dönmemek konusunda ise kararsız.

Oyuncu Pınar Aydın'ın Arka Sokaklar pişmanlığı! Yıllar sonra ilk kez açıkladı


YARIŞMAYLA KADERİM DEĞİŞTİ

2000’lerin başında müzik yarışmaları popülerdi. 2004 yılında o yarışmaların arasına “Akademi Türkiye” de eklendi. Programın en dikkat çeken isimlerinden biri, Pınar Aydın’dı. Sesinin yanı sıra güzelliğiyle de adından söz ettiren Aydın, yarışmayı üçüncü tamamladı. Merhum şarkıcı Barış Akarsu’nun birinci olduğu programda ikinciliği ise Tolga Futacı elde etti.Pınar Aydın, bugün gülümseyerek hatırladığı o yarışmaya katılmasına annesinin vesile olduğunu söylüyor: “Bizim ailede ‘doktor, mühendis, avukat olacaksın’ gibi bir kural vardır. Benim üniversite tercihlerimi de annem yaptı ve istediğim bir bölüm olmadığı halde hukuk okumaya başladım. Üniversite için Bursa’dan İstanbul’a gelmiştim ve artık okulun üçüncü sınıfındaydım. Rahmetli annem, müzikle ilgilendiğimi bildiğinden ‘Akademi Türkiye’nin başvurularını gösterdi. Ben de başvurdum ve kendimi yarışmada buldum. Program başlayınca okulu bırakmak zorunda kaldım, çünkü kameralarla izlenen bir evde kalıyorduk. O yarışmayla kaderim değişti.”

‘SEKSİ’ İMAJI YÜZÜNDEN KORKUYORDUM

Aydın, yarışma sonrasında kendini hiç bilmediği bir dünyanın içinde bulmuş:“Yarışma çok popülerdi ve her yere çağrılıyordum. Ama ben sudan çıkmış balık gibiydim. Ne konuşacağımı dahi bilmiyordum. Bizi yarışmaya bağlayan sözleşmelerimiz vardı ve program bittiğinde elim kolum bağlı gibiydi. Hiçbir yere hareket edemiyordum.Ünlü prodüktörlüklerden albüm teklifleri geliyordu, görüşmeye gitmeye çekiniyordum. Ektiklerim de oluyordu. Açıkçası ürkmüştüm. Piyasaya dair hiçbir şey bilmediğim için. Bir de imajım ‘seksi’ diye kalmıştı. Beni kullanacaklar düşüncesiyle daha da çok korkuyordum.”Pınar Aydın, “O imaj bir strateji miydi?” sorusuna ise şu yanıtı veriyor: “Yarışmada söylediğimiz şarkıları ve giydiğimiz kıyafetleri biz seçmiyorduk. Oradaki hiçbir şey bana ait değildi. Ben sadece şarkıyı icra eden kişiydim. Yaşım da küçüktü. Hiçbir şey bilmediğim için ses çıkaramıyordum. O yüzden bir afallama süreci yaşadım.Sözleşmelerle uğraşmak zorundaydım. Süresiz ve kölelik gibi bir sözleşmeydi. O yüzden feshetme kararı almak kolay oldu. Akla hayale gelmeyecek maddeler koymuşlardı.”


TÜM PLANLARIM ÇOCUKLARIMIN ÜZERİNE

Pınar Aydın şimdi 40 yaşında. Giresunspor Genel Müdürü Harun Ovalıoğlu’yla evli. Eşi ve oğulları Ayaz ve Uğur Berk’le 3 yıldır Giresun’da yaşıyor. Aydın, Giresun’a yerleşme nedenini şöyle anlatıyor: “Eşimin babası vefat edince buraya geldik. Hayatım tamamen değişti. Burada huzurlu bir hayatım var. İstanbul’da boğuluyorum. Buradaki sakinliğe ve huzura çok alıştım. Küçük bir yer olduğu için kimse bir koşturma içerisinde değil. Köye çıkabiliyorsunuz, denize girebiliyorsunuz. Giresun’un tabiatı çok güzel.” Pınar Aydın, komşularıyla tanışması hakkındaysa “Küçük bir yer olduğu için ‘Burada ne işin var’ dediler. Hâlâ beni gördüklerinde şaşırıyorlar. Tatile geldim zannediyorlar” diyor.Aydın’a “Peki artık oyunculuğu ve müziği tamamen bıraktınız mı, yoksa ara mı verdiniz?” diye soruyorum. Şöyle yanıtlıyor: “Ben de bilmiyorum. Ben ne planlasam hayat hep çok farklı gitti. Şu an hayatımı çocuklarım için yaşıyorum. Tüm planımı onlar oluşturuyor. Oyunculuk yapmam için İstanbul’da yaşamam lazım. Orada yaşamak istiyor muyum, bilmiyorum. Ufak oğlum Uğur Berk henüz 1 yaşında, onu bırakamam. Eşimin de benim de anne ve babalarımız vefat etti. Öyle çok yakınlarımız olmadığı için çocuklarıma kendim bakıyorum. Onları bırakıp bir şey yapma hayali de kuramıyorum.”Pınar Aydın, müziğe dair yaşadığı tüm hayal kırıklarına rağmen evinde gitarıyla ailesine şarkılar söylemeye devam ediyor.

ARKA SOKAKLAR'DAN AYRILDIĞIMA PİŞMANIM

Pınar Aydın, bir dönem Kanal D’nin uzun soluklu dizisi “Arka Sokaklar”da rol almış, Rıza Baba’nın kızı Pınar’ı canlandırmıştı. Aydın, o diziden ayrıldığı için şimdi pişman olduğunu söylüyor:“Ben aslında Erler Film’in başka bir projesinde başrol olacaktım. Gülşen Bubikoğlu’nun rol aldığı eski bir filmi dizi olarak çekeceklerdi. Proje iptal olunca beni ‘Arka Sokaklar’a dahil ettiler. 2 yıl boyunca çalıştım. Sonra ayrılmak istedim. Bu kararı aldığıma da pişmanım. Neden bıraktım, bilmiyorum. 20’li yaşlarda çocukça davrandım sanırım. Gözükaraydım o zaman. Şimdi olsa daha mantıklı davranırdım.” “Arka Sokaklar”dan sonra birkaç dizide daha rol alan, “Akasya Durağı”ndaki ‘Elif İpek’ karakteriyle de adından söz ettiren Pınar Aydın, 2 yılın sonunda her şeyi bırakıp yurtdışına taşınıyor. Aydın o dönemi şöyle anlatıyor:“Farklı bir hayat kurmak için Avustralya’ya gittim. Her şeyi bıraktım. Orada üniversite okuyacaktım, fakat 5 ay sonra dönmek zorunda kaldım. Geri dönünce kaldığım yerden oyunculuğa devam ettim. Daha sonra eşimle tanışıp evlendim. İlk çocuğum Ayaz dünya geldi. Ve oyunculuktan uzaklaştım. Tekrar devam etmek istedim ama hem kilo almıştım hem de çocuğumu bırakmak istemedim.”

BARIŞ AKARSU'NUN SAÇINI YIKADIĞIM GÜNÜ UNUTMAM

Pınar Aydın, “Akademi Türkiye”de birlikte yarıştığı, 2007 yılında hayatını kaybeden Barış Akarsu’yu özlemle anıyor: “Yarışma sırasında hepimiz aynı evde yaşıyorduk. Bir gün Barış’ın saçını yıkamıştım. O günü hiç unutamam. Gözümün önünden gitmiyor. Öldüğüne inanamıyorum. Sürekli rüyamda görüyorum... Barış’la birçok şarkı söyledik. Kavga ettiğimiz de oldu, fakat çocuktuk. O dönem tam bir şeyleri yakalamak üzereydi. Çok üzgünüm.”

MÜZİKTE KENDİMİ GÖSTEREMEDİM

Pınar Aydın’a yarışmanın hemen ardından oyunculuk teklifleri gelmeye başlıyor. Aydın önce “Ben oyuncu değilim” diyerek teklifleri geri çeviriyor. Ancak 2005 yılında “Savcının Karısı” dizisinde rol almayı kabul ediyor. Aydın, müzikte yaşadığı hayal kırıklıklarının ardından oyunculuğa daha çok ısındığını söylüyor:“Müzik yapmak için çok uğraştım. Sadece albüm yapmayı değil, sahnede şarkı söylemeyi de çok istiyordum. Ama o dönem benimle çalışmak isteyenler, müziğimi apayrı yerlere götürmeye çalıştı. Hayalimdeki yere bir türlü gidemiyordum.

Oyuncu Pınar Aydın'ın Arka Sokaklar pişmanlığı! Yıllar sonra ilk kez açıkladı ile ilgili etiketler Arka Sokaklar pınar aydın
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.