Oyuncu Hazar Ergüçlü'den sözde soykırımı destekleyen paylaşım

Yıllar önce sosyal medya mesajı ile örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle savcılık karşısına çıkan oyuncu Hazar Ergüçlü, bugün de Ermeni sözde soykırım iddialarını destekleyen bir paylaşım yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 Ermeni olaylarıyla ilgili olarak "soykırım" ifadesini kullanmasıyla Türkiye ayağa kalkarken, Hazar Ergüçlü Instagram hesabından, "Bazı yaralar zamanla iyileşmez. 24 Nisan 1915" mesajını yayınladı.

Ünlü oyuncunun böyle bir günde, Türkiye Cumhuriyeti'nin en hassas olduğu konuda bu paylaşımı yapması dikkat çekti.

 

Oyuncu Hazar Ergüçlü'den sözde soykırımı destekleyen paylaşım

 


4 YIL ÖNCE ÖRGÜT PROPAGANDASI SUÇLAMASINDAN İFADE VERMİŞTİ

Kendisinden 18 yaş büyük yönetmen Onur Ünlü ile aşk yaşayan oyuncu Hazar Ergüçlü, 2017 yılında PKK belgeselini sosyal medyada yayımlayarak örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle savcı karşısına çıkmıştı.

O dönem takipsizlik kararı verilen Ergüçlü daha sonra yaptığı açıklamada, "Sosyal medya hesaplarımı zaman zaman genç ve yetenekli insanları desteklemek amacı ile kullanıyorum. Bundan 2 yıl önce bir takipçimden gelen belgeseli de bu amaçla repost ettim, yaptığım yanlış içeriğine hakim olmadığım bu belgeseli sorgulamadan yayınlamaktı. Sonrasında gelen bir uyarı ile de bu içeriği hemen kaldırdım. İyi niyetle vermek istediğim desteğin bu yönde bir sonuca ulaşmasından büyük üzüntü duyduğumun bilinmesini isterim. Sevgisiz, şefkatsiz hiçbir şeyin içinde varolmadım, olmayacağım. Herhangi bir canlıya zarar veren hiç kimseyi, hiçbir örgütü vs desteklemem söz konusu bile olamaz elbette. Bu, takipsizlik kararıyla savcılık tarafından da onaylanmıştır. Dünyaya sevginin hükmedeceği günlerin umuduyla sadece işimi yapıyorum. Sevgiler." demişti.

Oyuncu Hazar Ergüçlü'den sözde soykırımı destekleyen paylaşım ile ilgili etiketler Hazar Ergüçlü ermeni olayları sözde soykırım
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.