Oyuncu Ersin Korkut'un Diyarbakır için başkent demesi sosyal medyayı ayağa kaldırdı

Tiyatro oyuncusu Ersin Korkut, TikTok'ta yayınlanan bir video sonrası eleştirilerin hedefi oldu. Videoda Diyarbakır için 'başkent' ifadesi kullanan Korkut, "Seviyoruz Amed'i. Başkentimiz" dedi. Video kısa sürede binlerce paylaşım aldı ve Ersin Kotkut için Tutuklansın hashtagi açıldı.

Oyuncu Ersin Korkut'un Diyarbakır ziyaretinde yanındaki şahıs ile yaptığı konuşma, sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlandı. Şahsın sorduğu "Diyarbakır'ı nasıl buldun?" sorusuna cevap veren Korkut, "Diyarbakır, Amed. Bizim başkentimiz" ifadelerini kullandı.

"BAŞKAN BEN OLAYIM"

Daha sonra yine aynı şahsın yönelttiği "Sen de başkanımız olmak ister misin?" sorusunu yanıtlayan Korkut, "Başkan ben olayım" dedi ve güldü. Ersin Korkut'un bu cevabı üzerine yanındaki kişi ise "Belki ülke daha iyi yönetilir" dedi.

Oyuncu Ersin Korkut'un Diyarbakır için başkent demesi sosyal medyayı ayağa kaldırdı

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

İkilinin bu diyaloğu sosyal medyada kısa süre içerisinde yayılırken, tepkiler de art arda geldi. Kullanıcılar Korkut'un açıklamasını eleştirdi ve #ErsinKorkutTutuklansın hashtagi altında paylaşımlarda bulundu.

ERSİN KORKUT'TAN TEPKİLERE YANIT 

Ersin Korkut sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ben Diyarbakır'ı bu yörenin, bölgenin kültür başkenti anlamında söyledim. Hatta gündüz bunu anlatan bir paylaşım da yaptım. İzmir Ege'nin kültür başkenti, merkezidir. Bunun gibi... Bu anlamda söyledim ama düşüncemi doğru ifade edemedim. Ben siyasetten anlayan bir insan değilim. Tabii ki bir tek başketimiz vardır ve "Ankara"dır. Çok üzgünüm. Ben Türkiye'de herkesin birlikte mutlu bir şekilde yaşamasından başka hiçbir şey düşünmem. Herkesten özür dilerim."

Oyuncu Ersin Korkut'un Diyarbakır için başkent demesi sosyal medyayı ayağa kaldırdı - Resim : 2

Oyuncu Ersin Korkut'un Diyarbakır için başkent demesi sosyal medyayı ayağa kaldırdı ile ilgili etiketler Yılmaz Erdoğan ersin korkut

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.