Oyun dünyasını sarsacak iddia: Electronic Arts kendisini satmaya karar verdi

Oyun dünyasındaki dev satın almalara bir yenisinin eklenmesi bekleniyor. Microsoft'un Activision Blizzard'ı 68.7 milyar dolara satın alması sonrası Electonic Arts'ın da büyük bi şirkete satılması bekleniyordu. Dev şirletin farklı firmalarla satış ya da birleşme görüşmesi yaptığı iddia edildi. Ancak görüşmenin hangi şirketlerle yapıldığı belirsizliğini koruyor.

Video oyun endüstrisinin önde gelen firmalarından Electronic Arts kendisini satmak için görüşmelere başladı. Disney, Apple ve Amazon gibi potansiyel alıcı ve ortaklarla görüşmeler yapıldığı iddia edildi. Kimin birleşmek ya da satın almak için görüştüğü ise şu aşamada net değil.

Son dönemde video oyun firmaları ciddi anlaşmalara imza atıyor. Bu adımlar arasında, Sony'nin 3,6 milyar dolarlık "Destiny" oyun stüdyosu Bungie'yi satın alması, Take-Two Interactive'in 12,7 milyar dolarlık Zynga satın alması ve Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almak için 68,7 milyar dolarlık anlaşması bulunuyor.

Dünyanın önde gelen video oyun şirketlerinden Electronic Arts (EA) kendisini satın alacak bir şirket arıyor.

Basına yasnıyan bilgilere göre EA halihazırda Amazon, Disney ve Apple gibi dünya devleriyle görüşme halinde.

CEO Andrew Wilson daha güçlü bir şirketin çatısı altında şirketini yönetmeye devam etmek istiyor. Yani EA Games satılsa bile şirketin yöneticisi Andrew Wilson olacak.

Disney'in online yayın platformlarına odaklandığı için oyun şirketi satın almaya yakın bakmadığı belirtildi.

Oyun dünyasını sarsacak iddia: Electronic Arts kendisini satmaya karar verdi ile ilgili etiketler electronic arts satış görüşme
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.