Oyun dünyasından Ukrayna'ya destek: Aralarında CD Project Red ve Ubisoft da var

Rusya,'nın işgal girişimi sonrası Ukrayna'ya verilen desteğe oyun dünyası da eklendi. CD Projekt RED ve çeşitli oyun stüdyoları ülkeye maddi destekte bulundu ve savaş haline tepki gösterirken aynı zamanda mağdurlar için destek istedi.

The Witcher ve Cyberpunk 2077 oyunlarının geliştirici olan CD Projekt RED, Ukrayna vatandaşlarıyla çalışan Polonya merkezli yardım kuruluşuna bağış yaptı.

Oyun dünyasından Ukrayna'ya destek: Aralarında CD Project Red ve Ubisoft da var

Şirket, resmi olarak açıklamayı sosyal medya üzerinden paylaştı. Ukrayna'ya yapılan saldırı kendilerini şok ettiğini ve kayıtsız kalamayacaklarını belirtti. Stüdyo toplamda 243.295 dolar bağışta bulunduğunu kamuoyuyla paylaştı.


BİR DİĞER DESTEK DE UBISOFT'TAN GELDİ

Assassin’s Creed serisi ile bilinen şirket, Ukraynalı personeline konut, seyahat ve yer değişimi için ek fon desteği sundu. Ek olarak stüdyo, çalışanlarına erken maaş ödemeleri sağladı. Şirket birincil kaygılarının çalışanların güvenliği ve rahatlığı olduğunu açıkladı. Ubisoft'un Ukrayna'da aktif olarak iki stüdyosu var. Bunlardan biri Kiev'de , diğeri ise Odessa'da bulunuyor.

Oyun dünyasından Ukrayna'ya destek: Aralarında CD Project Red ve Ubisoft da var - Resim : 2

Ukrayna merkezli video oyun geliştiricilerinden de çeşitli açıklamalar geldi. Bunların başında Stalker oyununun geliştiricisi GSC Game World yer aldı. Ek olarak stüdyonun yanında, Sherlock Holmes stüdyosu Frogwares ve Suvarium yapımcısı Vostok Games de duruma karşı çıkanlar arasındaydı.

Oyun dünyasından Ukrayna'ya destek: Aralarında CD Project Red ve Ubisoft da var ile ilgili etiketler CD Projekt RED cyberpunk oyun destek
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.