Oysaki nasıl yazılır? TDK Oysaki ayrı ayrı mı, bitişik mi yazılır?

Bağlaç olan ki'nin yazılışı hakkında günlük hayatımızda oldukça sık hata yaparız. Birçok defter, müsvedde ve takvim yaprağı Oysaki kelimesinin yanlış yazıldığına şahittir. Oysaki bitişik mi yazılır, ayrı mı yazılır tartışmasına Türk Dil Kuruma noktayı koydu.

Oysaki bitişik mi yazılır, ayrı mı yazılır sorusunun yanıtı haberimizde. Türkçede özellikle iki sözcüğün yan yana gelerek oluşturduğu yeni sözcük ya da sözcük öbeklerinin nasıl yazıldığı çok karıştırılır. Türkçeyi yazım kılavuzuna uygun bir şekilde kullanmak isteyenlerin sık sık yazılışını merak ettikleri sözcüklerden biri de ‘oysaki'dir.

OYSAKİ NASIL YAZILIR?

OYSAKİ NE DEMEK: Aralarında karşıtlık, aykırılık bulunan iki tümceyi tersine olarak, –diği halde anlamlarıyla birbirine bağlar.

OYSAKİ NASIL YAZILIR?

Bu kelimenin oysaki mi, oysa ki mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı oysaki şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.

oysa ki (Yanlış kullanım)
oysaki (Doğru kullanım)

Cümle içinde kullanımı:

“Oysaki biraz daha anlayışlı olabilirdi.”

 

Oysaki nasıl yazılır? TDK Oysaki ayrı ayrı mı, bitişik mi yazılır? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu oysaki nasıl yazılır
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.