Oxford'un aşısının yapıldığı gönüllü öldü

Koronavirüs salgını karşısında umut olarak gösterilen bir aşının denemelerinde şoke eden bir gelişme yaşandı. Son dakika haberine göre Oxford'un geliştirdiği koronavirüs (Covid-19) aşı denemelerine katılan Brezilya'dan bir gönüllü vefat etti.

Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca'nın birlikte geliştirdiği yeni koronavirüs (Kovid-19) aşısının denemelerine uzun süre önce başlanmıştı. 

Ancak aşının denemelerine Eylül ayında İngiliz bir denekteki ciddi yan etkiler görülmesi üzerine süresiz ara verilmişti.

Denekteki açıklanamayan hastalığın aşıya olumsuz tepki vermesine neden olduğu belirtilerek 

Aşının denendiği katılımcının omuriliğinde "myelite transverse" adlı "sinirsel semptomlarla ilintili ateşli bir ağrı" oluştuğu belirtilmişti.

Reuters haber ajansı ise önceki gün isimlerinin açıklanmasını istemeyen dört farklı kaynağa dayandırdığı haberinde, Amerikan Gıda ve İlaç Yönetimi'nin (FDA) aşıya ilişkin karar aşamasında olduğu ve çok kısa sürede AstraZeneca'nın test çalışmalarına izin vereceğini ileri sürmüştü. 

Ancak, bu haberden saatler sonra Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca'nın aşısı uygulanan bir deneğin öldüğü haberleri ajanslara düştü. 

Son dakika haberine göre, Brezilya Ulusal Sıhhi Gözetim Ajansı, Oxford - AstraZeneca'nın koronavirüs (Covid-19) aşısının denemelerine katılan Brezilya'dan bir gönüllü öldü.

Vefat eden gönüllünün 28 yaşında olduğu, ölüm nedeninin ise 'COVID-19'dan kaynaklanan komplikasyonlar' olduğu belirtildi.

Oxford'un aşısının yapıldığı gönüllü öldü ile ilgili etiketler Brezilya oxford aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.