ÖTV düzenlemesi etkisini yitirmeden acele edin! Araç fiyatlarına yüzde 7 zam yolda! Her an gelebilir!

Geçtiğimiz ay Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ÖTV matrah düzenlemesine ilişkin yeni bir açıklama yapıldı. Fiyatların, aralık ayı içerisinde yükseleceği ileri sürüldü. İşte ayrıntılar…

Yedek parça maliyetlerinin yükselmesi başta olmak üzere döviz kurlarının yükselen grafiklerinden ve devam eden çip krizinden etkilenerek rekor seviyelere ulaşan araç fiyatları, otomotiv sektöründe yeni dönemin en büyük problemlerinden birisi olarak değerlendirilmeye devam ediliyor. Sene başından bu yana ay başlarında hatta bazı firmalarda ay ortalarında da yeni zamlar ile duyurulan araç fiyatları, 2023 yılı öncesinde indirim müjdesi ile duyurularak tüketicilere son bir alım fırsatı yarattı.

Uzun süredir yüksek seviyelerde olan ve piyasada 400 bin TL’nin altında araç kalmamasına yol açan araç fiyatları, geçtiğimiz ay Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ÖTV düzenlemesinin ardından ciddi oranlarda geriledi. Bazı araç marka ve modellerinde yüzde 19’a kadar indirim yapıldığı gözlenirken tüketicileri hayal kırıklığına uğratan yeni bir gelişme yaşandı. Sektör temsilcileri yakın zaman içerisinde araçlara yeni bir zammın yansıtılacağını ileri sürdü.

YENİ ZAM İLE İNDİRİM SIFIRLANACAK!

ÖTV düzenlemesi etkisini yitirmeden acele edin! Araç fiyatlarına yüzde 7 zam yolda! Her an gelebilir!

Bir süredir hem sektör temsilcileri hem de tüketiciler tarafından dile getirilen ÖTV indirimi, dolaylı yoldan da olsa yürürlüğe girdi. 24 Kasım tarihinde Resmi Gazete’de yayınlan ÖTV matrah düzenlemesi sayesinde bazı araç markalarının bazı modellerine yüzde 5,5 ile yüzde 19 arasında indirim yansıttığı gözlendi. Bu durum 2022 yılı bitmeden araç sahibi olmayı planlayan tüketicilerin yüzlerini güldürürken bugün sektör temsilcilerinden endişe veren bir açıklama geldi.

ÖTV düzenlenmesinden önce piyasada 400 bin TL’nin altında araç bulmak imkansız hale gelmişken düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile birlikte sınırlı sayıda da olsa bazı araçlara 400 bin TL’nin altında fiyatlardan ulaşmak mümkün oldu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan sektör temsilcileri, aralık ayı içerisinde araç fiyatlarına kur farkından ötürü yaklaşık olarak yüzde 7 oranında zam yapılmasını beklediklerini ifade etti.

400 BİN TL’NİN ALTINDA OLAN ARAÇLAR

ÖTV düzenlemesinin ardından fiyatı düşen bazı araç modelleri şu şekilde:

  • Fiat Egea Cross: 387.700 TL
  • Fiat Egea Hatchback: 377.800 TL
  • Renault Clio: 373.000 TL
  • Renault Taliant: 372.000 TL
  • Kia Picanto: 369.420 TL
  • Hyundai i20: 364.520 TL
  • Fiat Egea Sedan: 355.800 TL
  • Hyundai i10: 300.566 TL
ÖTV düzenlemesi etkisini yitirmeden acele edin! Araç fiyatlarına yüzde 7 zam yolda! Her an gelebilir! ile ilgili etiketler ÖTV Araç
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.