Otopark ve yemekhaneler yoğun bakım olacak

Koronavirüs salgınında yüksek vaka artışları yaşanan illerden Ordu'da koronavirüsle mücadele kapsamında İl Pandemi Kurulu tarafından son dakika kararları alındı. Buna göre, bazı hastanelerin otopark ve yemekhaneleri yoğun bakıma dönüştürülecek. Alınan karara göre acil durumlar haricinde de ameliyat yapılmayacak.

Ordu’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarındaki yükseliş nedeniyle il genelindeki hastanelere yönelik son dakika kararları alındı.

Vali Tuncay Sonel başkanlığında toplanan İl Pandemi Kurulu, vaka sayısıyla birlikte artan izole servis ve yoğun bakım ihtiyacı nedeniyle Ordu Devlet Hastanesi’nde prefabrik binada bulunan polikliniklerin kapatılarak, ilave yoğun bakıma dönüştürülmesine ve hastanenin personel otopark alanında da prefabrik yoğun bakım inşa edilmesi yönünde karar verdi.

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana hizmet binasında bulunan yemekhane ve bazı birimlerin de boşaltılarak, yoğun bakım olarak hizmete açılması toplantıda kararlaştırıldı.

ACİL DURUMLAR HARİCİNDE AMELİYAT YAPILMAYACAK

Alınan kararlar çerçevesinde, hastane idarelerince Kovid-19 yoğun bakım, servis ve polikliniklerinde branş farkı gözetmeksizin bütün klinisyen hekimlerin görev almasını sağlayacak şekilde planlama ve düzenleme yapılacak.

Ayrıca acil olmayan cerrahi işlemlere ara verilirken, ameliyathaneler de yalnızca acil cerrahi girişimler yapılacak şekilde yeniden düzenlenecek.

Ameliyathanelerde çalışan personeller de hastanelerin diğer alanlarında görevlendirilecek.

Personel ihtiyacı duyulması halinde ise Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çeşitli kurumlarda çalışan personeller, İl Sağlık Müdürlüğü'nce ihtiyaç duyulan alanlarda görevlendirilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, vaka sayısında yüzde 50 artış yaşandığını belirterek saydığı iller arasında Ordu’da bulunuyordu.

Otopark ve yemekhaneler yoğun bakım olacak ile ilgili etiketler Ordu yoğun bakım Ameliyat otopark pandemi kurulu yemekhane
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.