Otomotiv sektöründeki çip krizi devam edecek mi? Dev şirketten açıklama geldi

Koronavirüs salgını sonrası otomotiv sektöründe meydana gelen çip krizi devam ediyor. Bazı şirketler zaman zaman üretimi durdurma kararı alırken krizin devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Japon teknoloji devi Toshiba yaptığı açıklamada çip krizinin 2022 yılının sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Salgın nedeniyle otomotiv sektöründeki çip sıkıntısı üretim ve satışları etkiliyor. Otomotiv şirketleri art arda üretimde yavaşlamaya gidiyor. Teknoloji şirketi Toshiba'dan yapılan açıklama çip krizinin 2022'nin sonuna kadar süreceğine işaret ediyor.

"ÇİP ÜRETİMİ İÇİN MALZEME YETERSİZ"

Şirketin yaşadığı tedarik sıkıntısının nedeninin malzeme yetersizliği ve ihtiyacın gitgide artması olduğu vurgulanırken üretimi artırmak için 2024 yılına kadar 545 milyon dolarlık yatırım yapılacağının altı çizildi.

Toshiba, ekran kartları, oyun konsolları ve birçok teknolojik cihazda güç idaresinden sorumlu çipler üretiyor.

OTOMOTİV SEKTÖRÜ KRİZDEN ETKİLENDİ

Salgın nedeniyle çip tedarikinin akıllı telefon gibi elektronik ürünlere kayması nedeniyle otomotiv sektöründe ciddi bir çip tedarik sıkıntısı yaşanıyor.

Amerikan Ford ve General Motors şirketleri dünya genelinde üretimde kesintiye gitti. Japon Toyota da üretimini yüzde 40 düşüreceğini açıkladı.

Otomotiv sektöründeki çip krizi devam edecek mi? Dev şirketten açıklama geldi ile ilgili etiketler Üretim çip kriz toshiba
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.