Otomotiv sektöründe stokçuluk yapan yandı! Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı

Sıfır kilometrede araçlarda yaşanan pahalılığı artıran stokçuluğa karşı Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan hamle gecikmedi. Bakanlık inceleme başlattığını duyurdu. İşte o açıklama…

Bilindiği üzere, sıfır kilometre araçlarda bir süredir devam eden tedarik sıkıntısı kapsamında bayilerde yer alan araçların stokta bulunmaması, araç fiyatlarını yükseltiyordu. Bayiden olmayan araçların neredeyse iki katı fiyata tüm galerilerde bulunması ise, vatandaşların kafasını karıştırmıştı. Bu konuda harekete geçen Hazine ve Maliye Bakanlığı, inceleme başlatıldığını ilan etti.

Otomotiv sektöründe devam eden tedarik problemine el atan Hazine ve Maliye Bakanlığı; kayıt dışılık, stokçuluk ve haksız fiyat artışlarına karşı harekete geçti. Son dönemlerde bu konuda çok sayıda şikayet aldığı öğrenilen Hazine ve Maliye Bakanlığı, gerçekleştirdiği açıklama kapsamında atacağı önlemleri tek tek duyurdu. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı, 39 ilde aynı anda araştırmalarına başladı. İşte Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan gelen açıklama…

13 DİSTRİBÜTÖR, 256 BAYİ VE 260 BİN ARAÇ SATIŞINA YÖNELİK ÇALIŞMA BAŞLADI

Otomotiv sektöründe stokçuluk yapan yandı! Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bildirdiğine göre, gelen şikayetler bakanlığı harekete geçirdi. Açıklamasında; “Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak kayıt dışılık, stokçuluk ve haksız fiyat artışları ile mücadele etme noktasında son derece kararlı bir tutum içerisindeyiz. Bu kapsamda Bakanlığımız tarafından otomotiv sektöründe kayıt dışılık, stokçuluk ve haksız fiyat artışlarını önlemek amacıyla gerekli araştırma ve incelemeler başlatılmıştır” ifadelerini kullanan Hazine ve Maliye Bakanlığı, toplam 39 ilde devam eden incelemelere ilişkin açıklamalarının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

“Bakanlığımıza bağlı vergi müfettişleri tarafından kayıt dışılık, stokçuluk ve haksız fiyat artışları ile mücadele etme noktasında İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere toplamda 39 ilde; 13 distribütör, 256 bayi ve 260 bin araç satışına yönelik çalışmalara başlanmıştır. 13 distribütör ve 256 bayinin satış işlemlerine ilişkin bilgi ve belge talep süreçleri tamamlanmıştır. Yapılan bu çalışma kapsamında ayrıca bayilerden araç satın alan 25 bin alıcıya bilgi isteme yazıları gönderilerek, özellikle alıcıların bayilere elden para verip vermedikleri hususu araştırmaya konu edilmiştir.”

ARZ VE TALEP DENGESİNİ BOZANLAR İÇİN UYARI YAPILDI

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı, açıklamasının devamında arz ve talep dengesini bozanlar için yaptırım uygulanacağını bildirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklamasının devamında yer alan ifadeler ise, şu şekilde:

“39 ilde bulunan distribütörler, araç bayileri ve alıcılardan alınan bilgiler ışığında, otomotiv sektöründe arz ve talep dengesini bozanlar ve haksız fiyat artışına neden olanlar ile ilgili olarak Bakanlığımız tarafından gerekli bütün iş ve işlemler hızlı bir şekilde yerine getirilerek otomotiv sektöründeki dengesizlikler ortadan kaldırılacak ve vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açanlara gerekli yaptırımlar gecikmeksizin uygulanacaktır.”

Otomotiv sektöründe stokçuluk yapan yandı! Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı ile ilgili etiketler Otomobil Araç Hazine ve Maliye Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.