Otomobil devi satışlarını arttırmak için tüm dünyada indirime gitti

ABD merkezli elektrikli otomobil ve teknoloji şirketi Tesla, ABD ve Avrupa'da satışlarını arttırmak için araçlarının fiyatlarında indirime gitti. İşte detaylar...

Tesla, ABD ve Avrupa'daki satışlarında indirime gitti.

Otomobil devi satışlarını arttırmak için tüm dünyada indirime gitti

Şu anda en ucuz elektrikli Tesla aracı olan Model 3 RWD 46 bin 990 dolardan 43 bin 990 dolara düşerken, 5 koltuklu Model Y Long Range’ın fiyatı yüzde 20 düşüşle 65 bin 990 dolardan 52 bin 990 dolara kadara geriledi. 

Model S, Model X, Model 3 ve Model Y'nin performans versiyonları dahil olmak üzere diğer tüm modellerin de fiyatları düştü. Bununla birlikte, Model Y'deki 7 koltuklu seçeneğin fiyatı bin dolar artarak 4 bin dolara çıktı. Almanya, Avusturya, İsviçre ve Fransa’da da Model 3 ve Y fiyatları farklı oranlarda düştü. Bununla birlikte, performans sürümü dışındaki tüm Model Y elektrikli otomobillerin uygun bir fiyata düştüğü görüldü. 

Tesla kısa süre önce Çin'de fiyatları düşürdü ancak indirimden önce araç satın alan müşteriler Tesla’ya tepki gösterdi. Otomobil devi tepki gösteren müşterilere herhangi bir tazminat ödemeyi reddetti. Model 3 şu anda Çin’de 229.900 yuan'dan (33.425 dolar) başlıyor.

Otomobil devi satışlarını arttırmak için tüm dünyada indirime gitti - Resim : 2

TÜRKİYE PAZARINA DA GİRMEK İSTİYORLAR

Bakan Varank Tesla'nın Fremont Fabrikası'nı ziyaret etmişti

Dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023'e katılmak üzere geçtiğimiz günlerde ABD'ye giden Varank, ülkedeki temasları kapsamında teknoloji ve inovasyonun kalbinin attığı Silikon Vadisi'ni de ziyaret etmişti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tesla'nın Fremont Fabrikası'nda gerçekleştirdiği görüşmelerin ayrıntılarını paylaşmıştı.

Bakan Varank, Tesla'nın dünya pazarındaki konumuna değinerek, "Tesla otomotiv endüstrisinde geleceğin otomobil markalarından bir tanesi. Şu anda tüm dünyadaki etkisini, pazarını büyütmeye çalışıyor. Çin'deki en büyük firmalardan bir tanesi, Avrupa piyasasında Almanya'da kurduğu fabrikayla etkili olmaya çalışıyor, Türkiye pazarına da girmek istiyor" açıklamasında bulunmuştu.

Otomobil devi satışlarını arttırmak için tüm dünyada indirime gitti ile ilgili etiketler Tesla ABD Amerika Elektrikli otomobil
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.