Otobüsün kapısını kapatıp dehşeti yaşattı

Evine gitmek için halk otobüsüne binen 41 yaşındaki Z.K. gideceği güzergah için şoförden yardım isteyince tam anlamıyla kabusu yaşadı. Taksim civarında müşterilerini indiren sürücü tenha bir noktada otobüsü park edip tüm ışıklarını kapattı. Ardından da Z.K.'nın yanına gidip cinsel saldırıda bulundu. Genç kadının yardım çığlıklarını ise duyan olmadı. Sefer saati gelince kadını bırakan sürücü hakkında Z.K.'nın şikayeti sonrasında 20 yıl 6 ay hapis cezası istendi.

İstanbul Beyoğlu'nda evine gitmek için otobüse binen kadın yolcu Z.K. (41) şoförden gideceği güzergâh için kendisine yardımcı olmasını istediğinde başına geleceklerden habersizdi.

Otobüs şoförü, yardım bahanesiyle araçta tuttuğu kadına yolcuları indirdikten sonra cinsel saldırıda bulundu.

Bir süre daha devam eden saldırıdan sürücünün sefer saatinin gelmesi sayesinde kurtulan kadın evine gidince yaşadıklarını eşine anlattı. Eşi ile birlikte karakola giden Z.K.'nın şikayeti üzerine istismarcı şoför F.Y. tutuklandı. Savcı F.Y. hakkında 20.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Sabah'ın haberine göre dehşete düşüren olay şöyle yaşandı:

Akşam saatlerinde halk otobüsüne binen Z.K., şoförden ikametine gideceği başka bir otobüs hattı güzergâhında kendisini indirmesi için yardım talebinde bulundu. Kadına yardımcı olacağını söyleyen şoförün gerçek niyeti ise otobüsteki tüm yolcular indikten sonra artaya çıktı.

Son durakta araçtaki tüm yolcuları indiren F.Y. adlı sürücü  Z.K. ile yalnız kaldı. Tedirgin olarak inmek isteyen kadına ise "Seni daha yakın bir alanda indireceğim" diyerek güven verdi.

IŞIKLARI KAPATIP SALDIRDI

Taksim'de son durağa yakın tenha bir noktada duran şoför, otobüsün ışıklarını da kapattı. "Korkma sana yardımcı olacağım" diyerek kadına yanaşan şoför özel sorular sormaya başladı. Bu sırada Z.K.'nin yüzündeki maskeyi indirmeye çalıştı ve cinsel tacizde bulunmaya başladı. Kadın dehşet içinde bağırınca "Fiyatınız 100 lira, seninle birlikte olup paranı vereceğim" ifadesini kullandı.

Yardım çığlıklarını kimseye duyuramayan kadın, şoförün sefer saatinin gelmesinin ardından serbest kaldı. 

Olay yerinden taksiye binerek evine giden kadın başından geçenleri eşine anlattı. 

Ardından da eşi ile birlikte polise giderek otobüs şoföründen şikâyetçi oldu. Cumhuriyet Başsavcılığı Z.K.'nin ifadesinin ardından halk otobüsü sürücüsü F.Y. hakkında soruşturma açtı. İfadesi alınan F.Y. ise iddiaları reddetti. Savcı, F.Y. hakkında "Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" ve "Basit Cinsel Saldırı" suçları kapsamında 20.5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlayarak dava açtı.

Otobüsün kapısını kapatıp dehşeti yaşattı ile ilgili etiketler İstanbul Beyoğlu Taksim cinsel saldırı halk otobüsü
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.