Otobüs şoförünün dikkati bir trajediyi önledi: Kameraya saniye saniye yansıdı

Çin'in Guangzhou kentinde bir kadın, oğlu ile birlikte köprüden atlayarak intihar etmeye çalışırken, otobüs şoförü son anda araya girerek engel oldu. Otobüsün güvenlik kamerasına yansıyan olay sonrası otobüs şoförü kahraman ilan edildi.

Çin'in güneyindeki Guangdong Eyaleti'nin Guangzhou kentinde küçük oğluyla köprüden intihar etmeye çalışan bir kadın, yoldan geçen otobüs şoförü tarafından kurtarıldı. Ülkede kahraman ilan edilen şoförün bu hareketi milyonlarca kişi tarafından takdir kazanırken, şirketi tarafından ödüllendirileceği belirtildi.

Çin'de yayınlanan Guangzhou Daily'nin haberine göre bir otobüs şoförü, kadın ve dört yaşındaki oğlunu köprünün pervazından alıp kurtarmasıyla kahraman ilan edildi.

Otobüsün güvenlik kamerası görüntüleri, sürücü Zhang Zhide'nin Pearl River Köprüsü'nde otobüsten inerek anne oğulu kurtartığı anlar görülüyor.

Videoda, annenin oğlunu bariyerin üzerinden kaldırmaya ve bacağını bariyerin üzerine koymaya başladığını gösteriyor.

Otobüsteki yolcuların da yardıma koştuğu anlar görülürken, olaydan sonra gazetecilere konuşan 48 yaşındaki Zhang, birkaç saniye içinde bir trajediyi önlemeyi başardığı için mutlu olduğunu söylüyor ve ekliyor: Şimdi düşündüğümde oldukça korkuyorum çünkü korkuluk çok kısa. Geç gelirsem ya da gücüm yetmezse sonuçları hayal bile edilemezdi. Her zaman yüksek derecede teyakkuzdayız. Başkalarına yardım edebiliriz ve bu bana bu işin daha anlamlı olduğunu hissettiriyor.

MİLYONLARCA KİŞİ İZLEDİ

Zhang'ın eylemi Çin genelinde manşetlere taşındı ve otobüs güvenlik görüntüleri Twitter benzeri Weibo'da 250 milyondan fazla kez izlendi. Şoförün patronu tarafından ödüllendirileceği belirtilirken anne ve oğlunun bir akrabasının evinde olduğu öğrenildi.

Otobüs şoförünün dikkati bir trajediyi önledi: Kameraya saniye saniye yansıdı ile ilgili etiketler Çin İntihar Köprü otobüs şoförü

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.