Otizmliler için Tuz Gölü'nde 100 mil koştu!

Türkiye'yi uluslararası ultra maraton yarışlarında temsil eden ilk kadın sporcu olan 58 yaşındaki Bakiye Duran, 28-30 Temmuz tarihlerinde Uzun Etap’ın düzenlediği Garmin Runfire Salt Lake Yarışı’nda Tuz Gölü’nde otizm farkındalığı için 100 mil koştu. Samsun’un bir köyünde dünyaya gelen Bakiye Duran, çocukluğundan beri koşuyor. Bu yılların onu maratona hazırladığından habersiz köyünde okul olmadığı için okula koştu, tarlayla evlerinin arasında bir şeyleri koşarak hep o taşıdı ve hala durmadan koşuyor. 8 çocuklu bir ailenin 5’inci çocuğu olan Duran’ın asıl mesleği öğretmenlik.

Türkiye'yi uluslararası ultra maraton yarışlarında temsil eden ilk kadın sporcu olan 58 yaşındaki Bakiye Duran, 28-30 Temmuz tarihlerinde Uzun Etap’ın düzenlediği Garmin Runfire Salt Lake Yarışı’nda Tuz Gölü’nde otizm farkındalığı için 100 mil koştu.

Samsun’un bir köyünde dünyaya gelen Bakiye Duran, çocukluğundan beri koşuyor. Bu yılların onu maratona hazırladığından habersiz köyünde okul olmadığı için okula koştu, tarlayla evlerinin arasında bir şeyleri koşarak hep o taşıdı ve hala durmadan koşuyor. 8 çocuklu bir ailenin 5’inci çocuğu olan Duran’ın asıl mesleği öğretmenlik.

1501657099_2_1

İlk kez 30 yaşında Avrasya Maratonu’na katılarak tanıştığı maratonun ardından Hollanda’da düzenlenen ve kötü hava koşullarına rağmen üstündekileri hiç değiştirmeden, parkuru 11 saatte tamamlayarak bir rekoru da kıran Duran böylelikle ultra maraton ile de tanışmış oldu.

20 yıldır maraton, 10 yıldır da ultra maraton koşan Bakiye Duran, otizm farkındalığı için 28-30 Temmuz tarihlerinde Uzun Etap’ın düzenlediği Garmin Runfire Salt Lake Yarışı’nda Tuz Gölü’nde otizm farkındalığı için 100 mil koştu.

Bakiye Duran, ultra maratonların sabır gerektiren uzun bir yolculuk olduğunu ve bu durumu otizm ile eşdeğer bulduğunu ifade etti. Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir gelişimsel bozukluk olan otizmin görülme sıklığı günümüzde hızla artmaktadır. Her 68 çocuktan biri otizm riski ile dünyaya gelmektedir. Otizmin bilinen tek tedavisi ise erken tanı ve sürekli, yoğun eğitimdir. Bakiye Duran’ın bu anlamlı yolculuğu otizmin farkındalığının artırılması ve erken tanı için büyük önem taşımaktadır.

G7DaPN0W_400x400
Tohum Otizm Vakfı Hakkında:

Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, "Otizm Spektrum Bozukluğu" olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla, kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı olarak 15 Nisan 2003 tarihinden bu yana çalışmalarını yürütmektedir.

Otizmliler için Tuz Gölü'nde 100 mil koştu! ile ilgili etiketler otizm Tuz Gölü koşu farkındalık
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.