Oteller, restoranlar ve düğün salonları ne zaman açılacak? Prof. Ateş Kara açıkladı...

Türkiye önümüzdeki günlerde peyderpey normalleşme adımlarını hayata geçirecek. Bunlar içinde hiç kuşkusuz sonuçları bakımından en önemlisi 11 Mayıs'ta açılacak olan AVM'ler. Çünkü tedbirlere uyulmaması halinde salgının yeniden sıçrama yapmasına nede olabileceğini endişesi hakim. Tam da bu noktada merak edilen otel, restoran ve düğün salonu gibi mekanların ne zaman açılacağı sorusu akıllara geliyor. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "daha zaman var" dedi ve açılmaları için koşulu söyledi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, CNN Türk ekranında Türkiye'nin koronavirüs salgını ile mücadelede bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme adımlarını değerlendirdi. 

Merak edilen ise tam da yaz dönemine girilirken otel, restoran ve düğün salonu gibi yerlerin ne zaman açılacağıydı.

Ahmet Hakan Tarafsız Bölge programında konuğu olan Ateş Kara'ya Cumhurbaşkanı'nın otellerden hiç bahsetmediğini hatırlatıp, ne zaman açılabileceklerini sordu. 

Prof. Kara bu konuda şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı dinamik bir süreç olacağını söylemişti. O yüzden gidişatımızı, süreci görelim. Gerçekten çok iyi gidiyoruz. Rakamlarımız da iyice aşağıya indi. Yakın zamanda binin altına iniyoruz. Büyük olasılıkla da göreceğiz o rakamları. Oteller kontrollerine, hazırlıklarına başladılar. Onu biliyorum ve sıkı anlamda da çalışıyorlar. Ama bizim biraz daha görmemiz lazım ki, tatil için oteller için konuşabilelim."

Oteller, restoranlar ve düğün salonları ne zaman açılacak? Prof. Ateş Kara açıkladı...

PEKİ RESTORANLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Ateş Kara, Ahmet Hakan'ın bu sorusunu ise "Söylemiştik ya basamak basamak diye. Birinci basamağımızın etkisin görünce ondan sonra da restoranlar kısmında belki değerlendirme şöyle olacak. Öncelikle açık havalarda, içerideki masalarda belki diyeceğiz ki yüzde 50 kapasiteyle, aralıklı oturarak, hizmette şu basamaklara dikkat edelim. İçeride çalışan arkadaşlarımız şunlara dikkat etsinler gibi uygulamalarla onun da açılışı bir sonraki basamakta olacak." diye yanıtladı...

DÜĞÜNLER VE DÜĞÜN SALONLARINA DAHA VAR MI?

Ateş Kara'nın bu soruya yanıtı çok netti: "Sayın Hakan biraz daha var dememiz lazım."

Kara sonra da sözlerine şöyle devam etti:

"Neden biraz daha var dememiz lazım. Şunu görelim. Toplum içinde dolaşan virüs sayısının iyice az olduğunu görelim. Ondan sonra da toplu olabilecek aktivitelerin kuralları içerisinde mesafeyi ne kadar uyabileceğimizi, o mesafeye ne kadar dikkat edebileceğimizi görelim. Düğün içerisinde ister istemez hep beraber eğleneceğiz, hep beraber hareket edeceğiz ama bilmiyorum dikkat etmiş miydiniz. Karadenizden bir horon görüntüsü gelmişti. Horon oynarken kişiler ellerine birer metrelik sopalar almış. Onunla mesafeyi koruyarak horon çekiyorlar. Kurallar bazen bu şekilde değişebilir. Gidişatı bir görelim. Rakamlarımız iyice azalsın. O zaman diyebiliriz ki haziran ayının şu tarihi, temmuz ayının bu tarihi gibi biraz rahat olabilir ama içerideki kurallar bunlar olacak..."

Oteller, restoranlar ve düğün salonları ne zaman açılacak? Prof. Ateş Kara açıkladı... ile ilgili etiketler Koronavirüs Düğün otel tatil Cumhurbaşkanı prof. dr. ateş kara bilim kurulu üyesi düğün salonu restoran
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.