Otel restoranlarına yeni yasaklar geldi

İçişleri Bakanlığı bazı otel ve konaklama tesislerinin restoranlarına şartları taşımayan kişileri aldıkları ve müzikli eğlenceli paketler sattıklarının belirlenmesi üzerine "Konaklama tesislerindeki restoranlar" konulu bir genelge yayımladı. Genelgeye göre bu tesisler sadece konaklama yapan müşterilere hizmet verebilecek. Ayrıca dışarıya paket servis hizmetinde bulunamayacak.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan denetimlerde ve vatandaşların ihbar/şikayetlerinde; bazı otel ve konaklama tesislerinin restoran ve lokanta kısımlarına şartları taşımayan kişileri kabul ettiğinin, kısıtlamaları aşmak için konaklama da eklenerek müzikli-yemekli eğlence programı paketleri sattığının tespit edilmesi üzerine, İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine “konaklama tesislerindeki restoranlar” konulu bir genelge gönderdi.

Genelgeye göre, otel ve konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranlar sadece konaklama yapan müşterilere yemek hizmeti sunabilecek.. Otel ve konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranların dışarıya paket servisi yoluyla satış yapmasına da izin verilmeyecek.

Denetimlerde, lokanta veya restoranlarda bulunan müşterilerin otel ve konaklama tesislerince kimlik bildirme kanunu çerçevesinde kolluk kuvvetlerine yapılan bildirimdeki kişiler arasında olup olmadığı incelenecek. Otel ve konaklama tesislerinde bulunan restoran, lokanta ve diğer salonlarında saat 22.00’den sonra her türlü müzik yayınını sona erdirecek.

Otel restoranlarına yeni yasaklar geldi ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı otel konaklama tesisi restoran paket servisi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.