ÖSYM Puanları yeniden mi hesaplanacak? 2021 YKS'de baraj düştü puanlar yeniden mi hesaplanacak?

ÖSYM puanları yeniden mi hesaplanacak merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın YKS 2021 ek yerleştirmede baraj puanının düşürüldüğünü açıkladı. Müjde sonrası baraj puanını geçemeyen öğrenciler için sorular da başladı. Peki ÖSYM puanları yeniden mi hesaplanacak?

2021 YKS ek yerleştirme için baraj puanları düşürüldü. TYT, AYT baraj puanlarının düşürüldüğü müjdesini ise Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. YKS'de baraj puanı düşürülürken, tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılması kararlaştırıldı. Peki baraj puanlarının düşürülmesinin ardından ÖSYM puanları yeniden mi hesaplanacak?

ÖSYM PUANLARI YENİDEN Mİ HESAPLANACAK?

YÖK'ün 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırdığını anlatan Erdoğan, "Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır" açıklamasını yaptı.

Sayısal puan türünde 390 bin, eşit ağırlıkta 580 bin ve sözel puan türünde 540 bin öğrenci tercih yapabiliyor. Uzmanlara göre baraj puanının 170’e düşürülmesi sayısal, eşit ağırlık ve sözel puan türlerinin her birinde ortalama 200 bin öğrencinin daha üniversite tercihi yapabilmesinin yolunu açacak. YÖK'den baraj puanlarının düşürülmesine yönelik açıklama geldi. Açıklama sonrası ÖSYM puanlarının yeniden hesaplanıp hesaplanmayacağına yönellik araştırmalar da başladı. Ancak konuyla ilgili net bir bilgi verilmedi.

Böylelikle merkezi ve ek yerleştirme işlemlerinde daha önce ilan edilmiş olan baraj puanlarında herhangi bir değişikliğe gidilmediği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Boş kalan kontenjanlar için ilave bir tercih fırsatı tanınarak TYT Puanı 140 ve üzerinde olan adaylar ile AYT/YDT Puanı 170 ve üzerinde olan adaylar için ikinci ek yerleştirme işlemleri esnasında tercihte bulunma imkanı verilmiştir. Buna göre ikinci ek yerleştirme işlemleri sürecinde TYT puanı 140 ve üzerinde olan adaylar 'önlisans programlarında', AYT/YDT Puanı 170 ve üzerinde olan adaylar 'lisans programlarında' boş kalan kontenjanlara tercihte bulunabileceklerdir."

 

ÖSYM Puanları yeniden mi hesaplanacak? 2021 YKS'de baraj düştü puanlar yeniden mi hesaplanacak? ile ilgili etiketler YKS ÖSYM ösym puanları yeniden mi hesaplanacak baraj düştü mü
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.