ÖSYM Kritik Kararı Açıkladı! Koronavirüs Olan Öğrenciler Üniversite Sınavına Girebilecek mi?

ÖSYM üniversite sınavına girecek öğrenciler için kritik kararı açıkladı. Yüzbinlerce öğrenci koronavirüs salgınının gölgesinde sınava hazırlanıyor. Peki adaylar koronavirüse yakalanırsa ne olacak? Koronavirüs olan öğrenciler üniversite sınavına girebilecek mi, nasıl girecek? İşte detaylar...

Üniversite sınavına girecek öğrenciler için ÖSYM son detayı açıkladı. İnternet sitesinden yapılan açıklamada, "Kovid-19 Kapsamında Ulusal Sınavlarda Alınması Gereken Önlemler" doğrultusunda gerekli önlemler alındığı ve adayların HES kodu bilgisiyle sınavlara başvuru yapmaları sağlanarak sınavların uygulandığı ifade edildi.

ÖSYM KRİTİK KARARI AÇIKLADI

HES kodu uygulamasının kaldırılması sonrasında ÖSYM de yapılacak sınavlara yönelik güncelleme yaptı. Öğrencilerden HES kodu istenmyecceğini belirten ÖSYM'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

ÖSYM Kritik Kararı Açıkladı! Koronavirüs Olan Öğrenciler Üniversite Sınavına Girebilecek mi?

"Bu kapsamda, Başkanlığımızca gerçekleştirilecek olan sınavlarda, sınav günü Kovid-19 pozitif durumu devam eden adayların, Sağlık Bakanlığı e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi'nden edinecekleri Kovid-19 pozitif durumlarını bildirir karekodlu laboratuvar sonuç raporunun bir dökümünü sınav günü, atandıkları sınav binası girişindeki görevlilere teslim etmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki adayların, sınav binasında sadece Kovid-19 pozitif durumu olan adaylar için hazırlanan yedek sınav salonlarında sınava alınmaları sağlanacaktır."

ÖSYM Kritik Kararı Açıkladı! Koronavirüs Olan Öğrenciler Üniversite Sınavına Girebilecek mi? ile ilgili etiketler ÖSYM
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.