ÖSYM KPSS 2019 sonuçları AÇIKLANDI! Sonuç sorgulama ekranı!

ÖSYM KPSS sonuçları 2019! Adayların heyecanla beklediği gün geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince düzenlenen 2019 KPSS sonuçları açıklandı.Adaylar sonuçların açıklanmasıyla birlikte heyecanla sonuç ekranına nasıl erişim sağlayacaklarını arıyorlar. İşte KPSS 2019 sonuç sorgulama ekranı...

ÖSYM KPSS sonuçları 2019! Kamu personeli olmak isteyen adaylar KPSS'ye girdiler. Sınava giren adaylar sonuçların açıklanmasını bekliyordu. ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya göre sonuçlar 29 Ağustos tarihinde açıklanacak. Büyük bir heyecanla beklenen KPSS sonuçları açıklandı. Merak edilen detaylar haberimizde...

2019 KPSS sınavına ilişkin sonuçlar ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden ulaşılıyor.

KPSS 2019 SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

BU KURALLARA UYMAYANLARIN SINAVI İPTAL EDİLMİŞ SAYILACAK

Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevap kâğıdının değerlendirilmesi için adayın;

Sınava, atandığı salonda girmesi,

Sınav süresi başlamadan önce Sınava Giriş Belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,

Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,

Cevaplarını sınav süresi içinde cevap kâğıdının ilgili alanına işaretlemiş olması,

Cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıp kodlaması,

Soru kitapçığı ile cevap kâğıdına yazması ve işaretlemesi gereken bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması,

Sınav sorularını, sınavın cevaplama süresi başlatıldıktan sonra okumaya başlaması,

Sınav süresi bittikten sonra soruları okumaması ve cevap kâğıdında işaretlemeye devam etmemesi,

Sınav sonunda soru kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) ve cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim etmesi,

Salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması ve diğer sınav kurallarına uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilecektir.

KPSS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

ÖSYM KPSS 2019 sonuçları AÇIKLANDI! Sonuç sorgulama ekranı! ile ilgili etiketler KPSS 2019 ÖSYM
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.