ÖSYM fotoğraf değiştirme nasıl yapılır?

KPSS başvurusu için ÖSYM AİS sayfasına giren adaylardan bazılarına fotoğraf konusunda uyarı geldi. Fotoğraflarını yeniden çektirmeleri gereken adayların izlemesi gereken yolları haberimizde paylaşıyoruz. Haberimizde geçen yöntemi uygulayarak sınav fotoğraflarınızı değiştirebilirsiniz.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu yıl yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) merkezi yerleştirme takviminin güncellendiğini açıkladı. Bu gelişmenin ardından KPSS tercih tarihleri, memur adaylarının araştırdığı konu oldu. Kamuya personel alımı için ön şartlardan olan KPSS'de 2020 tercihleri için önemli bir gelişme yaşandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı açıklama ile KPSS tercih tarihleri hakkında tarih bilgisini paylaştı. Zehra Zümrüt Selçuk, bu yıl yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) merkezi yerleştirme takviminin güncellendiğini açıkladı.

KPSS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

2020 KPSS lisans başvuruları ÖSYM'nin AİS ekranının yer aldığı internet sitesi üzerinden yapılacak. Başvurular adayın T.C. kimlik numarası ve şifresi ile gerçekleşecek. Başvuru bilgilerinizin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine girilmiş olması başvuru için yeterli değildir. Sınav ücretini başvuru süresi içinde yatırmadığınız takdirde başvurunuz tamamlanmamış olacağından sisteme girilmiş olan başvuru bilgileriniz geçersiz sayılacak, işleme alınmayacaktır. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır.

KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLADI, NE ZAMAN BİTECEK?

KPSS 2020 lisans başvuruları bugün itibariyle başladı. Zehra Zümrüt Selçuk, KPSS-2020/1 için kurumların yerleştirme taleplerinin tamamlandığını, adayların ise tercihlerini 23 Temmuz-4 Ağustos tarihlerinde yapabileceğini duyurdu. KPSS-2020/2 için ise kurumların taleplerini 1 Eylül’den 13 Kasım’a kadar bildirebileceğini kaydeden Bakan Selçuk, adayların tercih işlemlerini 30 Aralık-7 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirebileceğini söyledi. Başvurularla ilgili gelişmeler için buraya tıklayabilirsiniz. 

ÖSYM fotoğraf değiştirme nasıl yapılır?

KPSS BAŞVURU ÜCRETİNİ HANGİ BANKAYA YATIRACAKSINIZ?

KPSS başvuru kılavuzu içerisinde ücretlerin hangi bankalara yatırılacağı da açıklandı. Geçen yıl yayımlanan kılavuzda şu bilgiler yer almıştı:

Sınav ücreti, kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında eİŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır.

* Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

KPSS OTURUM TARİHLERİ ŞU ŞEKİLDE OLACAK!

KPSS ortaöğretim başvuruları 15 Eylül 2020 ve 30 Eylül 2020 tarihleri aralığında gerçekleştirilecek.

2020 KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) Sınavı tarihi: 6 Eylül 2020

2020 KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 1. gün: 12 Eylül 2020

2020 KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 2. gün: 13 Eylül 2020

2020 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT): 20 Eylül 2020

2020 EKPSS: 11 Ekim 2020

2020 KPSS Ön Lisans: 25 Ekim 2020

2020 KPSS Ortaöğretim: 22 Kasım 2020

2020 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT): 27 Aralık 2020

ÖSYM fotoğraf değiştirme nasıl yapılır? - Resim : 2

SINAV ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin): 80.00 TL

KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin): 55.00 TL

ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin): 80.00 TL

KPSS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV FOTOĞRAFI DEĞİŞTİRME İŞLEMİNİ NASIL YAPACAKSINIZ?

KPSS başvurusu için ÖSYM AİS sayfasına giren adaylardan bazılarına fotoğraf konusunda uyarı geldi. Fotoğraflarını yeniden çektirmeleri gereken adaylar şu yolları izleyecekler: Adayların çekilen, çektirilen her fotoğrafı ÖSYM tarafından kontrol edilmekte. Çekilen fotoğraf ÖSYM tarafından reddedilmediği sürece 50 ay geçerli olmakta. ÖSYM tarafından fotoğrafınız reddedilmişse KPSS fotoğraf güncelleme işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor. Sınav fotoğrafınızı, başvuru dönemi içerisinde başvuru merkezleri aracılığıyla ücretsiz olarak güncelleyebilirsiniz. Adaylar ÖSYM Sınav Koordinatörlüğü ve Sınav Koordinatörlüğü yetkisi olan başvuru merkezlerinde fotoğraflarını ücretsiz bir şekilde güncelleyebilmektedirler.

ÖSYM BAŞVURU MERKEZLERİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

ÖSYM fotoğraf değiştirme nasıl yapılır? - Resim : 3

ÖSYM BAŞKANI PROF. DR. HALİS AYGÜN KONUYLA İLGİLİ OLARAK AÇIKLAMA YAPTI

ÖSYM fotoğraf güncelleme işlemi için öncelikle ÖSYM AİS ya da E-Devlet şifresine ihtiyaç duyacak olan adaylar, buna göre sonraki adıma geçebilecek. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün ÖSYM fotoğraf güncelleme işlemi ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar şu şekilde, "Adaylarımızın başvuru işlemlerini kolaylaştırmak ve bu konudaki taleplerine çözüm üretmek için çalışıyoruz. Şubat ayında Aday İşlemleri Sistemi (ÖSYM AİS) mobil uygulamasını adaylarımızın kullanımına sunduk. Adaylarımız başvuru işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini mobil uygulama üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Adaylarımız için önemli bir yeniliğimizi daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Artık adaylarımız ÖSYM Başvuru Merkezlerine gitmeden fotoğraflarını kendileri güncelleyebilecekler. T.C. Kimlik Kartı bulunan fakat sistemimizde güncel fotoğrafı olmayan adaylarımız fotoğraf güncelleme işlemleri için artık başvuru merkezlerine gitmeden fotoğraf güncelleme işlemlerini ve sınav başvurularını Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirebilecekler. Bu durumdaki adaylarımızın fotoğrafları sınavlara başvuruları esnasında T.C. Kimlik Kartlarındaki fotoğraflarıyla otomatik olarak güncellenecektir” dedi.

 

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.