KPSS fotoğraf değiştirme nasıl yapılır? 2020 ÖSYM fotoğraf güncelleme!

KPSS fotoğraf değiştirme nasıl yapılır? ÖSYM tarafından 2020 sınav takvimine göre KPSS önlisans sınavına girecek olan adaylar fotoğraf güncelleme nasıl yapılır sorusuna cevap arıyor. İşte 2020 ÖSYM fotoğraf güncelleme detayı...

2020 ÖSYM takviminde KPSS önlisans sınavına giriş yapacak olan adaylar fotoğraf güncelleme için AİS üzerinden işlemlerine başlıyor. Yeni sınavlara girecek olan adaylar, 2020 ÖSYM takvimine göre sınavlara girmek adına hem fotoğraf değiştirme hem de kimlik bilgilerini doğrulama işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. ÖSYM tarafından daha önceden yapılan açıklamada 1 Şubat 2018 tarihinden itibaren fotoğraf güncelleme işlemleri için alınan ücret kaldırılmıştı. 2020 ÖSYM fotoğraf güncelleme nasıl yapılır? 2020 AİS aday işlemleri fotoğraf değiştirme nasıl yapılır?

Milyonlarca öğrenci ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavlara girmek adına hazırlıklarını yapıyor. 2020 ÖSYM sınav takviminde yer alan sınavlara katılacak olan adaylar fotoğraf güncelleme işlemlerini tamamlamaya çalışıyor. ÖSYM tarafından daha önceden yapılan açıklamada, fotoğrafının geçerlilik süresi dolan adayların güncelleme yapmaları adına herhangi bir sınava başvuru şartını kaldırmıştı.

KPSS FOTOĞRAF DEĞİŞTİRME (GÜNCELLEME) NASIL YAPILIR?

ÖSYM sınavlarına hazırlık yapan adaylar, fotoğraf güncelleme işlemi nasıl yapılır sorusuna da yanıt aramaya başladı. ÖSYM tarafından daha önceden yapılan açıklamada, fotoğraf güncelleme işlemleri için alınan ücret 1 Şubat 2018 tarihinde kaldırılmıştı. Bununla beraber fotoğrafının geçerlilik süresi dolan adaylar belli koşulları gerçekleştirerek fotoğraf güncelleme işlemleri yapabilecek.

KPSS fotoğraf değiştirme nasıl yapılır? 2020 ÖSYM fotoğraf güncelleme!

Fotoğraf değiştirme işlemleri için öncelikle dilekçe formunu düzgün biçimde doldurmak gerekiyor. Dilekçeyi doldurduktan hemen sonra yapacağımız ikinci işlem ise nüfus cüzdanı örneği almak gerekiyor. Nüfus cüzdanı örneğini bağlı bulunduğumuz muhtarlıklardan ya da nüfus müdürlüklerinden alabilirsiniz.

Fotoğraflarının geçerlilik süresi dolay adaylar ise herhangi bir sınava başvuruda bulunmadan başvuru merkezlerinde fotoğraflarını ücretsiz bir şekilde değiştirebilecekler. Bunun yanında fotoğraf güncellemesi için dilekçe doldurma yöntemi de bulunmaktadır.

Sınava girmeden hemen önce fotoğrafınızın geçerlilik süresini ÖSYM AİS sistemi üzerinden görüntüleyebilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden şifre girilerek ÖSYM kurumu seçilir ve "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)/ ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi" linki tıklanarak AİS sayfasına geçiş yapılabilir. Kimlik bilgileri tıklandığı zaman fotoğrafın geçerlilik süresi bu kısımda görüntülenebilir.

 

KPSS fotoğraf değiştirme nasıl yapılır? 2020 ÖSYM fotoğraf güncelleme! ile ilgili etiketler ÖSYM ais Fotoğraf güncelleme Fotoğraf değiştirme
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.