ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı

2022 KPSS sorularından bazılarının, Yediiklim Yayınları'nın soru bankalarında yayınlandığı iddiasının ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Halis Aygün görevinden alınmıştı. ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı. Atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

Prof. Dr. Ersoy'un atama kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, Resmi Gazete'nin 4 Ağustos 2022 tarihli sayısında yayımlandı.

ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı

3 ÜNİVERSİTEYE DE REKTÖR ATANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğüne Prof. Dr. Nuri Aydın, Düzce Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nedim Sözbir ve Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hacı Ali Mantar atandı.

ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı - Resim : 2

BAYRAM ALİ ERSOY KİMDİR?

Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ODTÜ Matematik Bölümünden 1996'da mezun oldu. Doktora ve yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Bölümünde tamamlayan Ersoy, 2012'de doçent, 2017'de profesör unvanını aldı.

Matematik, değişmeli halkalar ve cebirler, grup teorisi ve genellemeler, temel bilimler konularında araştırmalar yapan Ersoy'un ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanan çok sayıda makalesi bulunuyor.

Ersoy, 2017'den bu yana Italian Journal of Pure and Applied Mathematics adlı bilimsel dergide değerlendirme kurul üyesi olarak görev yapıyor.

2017-2020 arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri ve Rektör Danışmanı olarak görev yapan Ersoy, 2020'den bu yana aynı üniversitenin Matematik Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyordu.

 

 

 

 

 

ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı ile ilgili etiketler ÖSYM ÖSYM Başkanı atama Bayram Ali Ersoy
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.