ÖSO'dan bazı gruplar, ABD nedeniyle Fırat Kalkanı'ndan çekildi

Fırat Kalkanı Operasyonu'na katılan ancak muhalif grupların tepkiyle karşıladığı ABD askerleri ÖSO'da bölünmeye sebep oldu. ÖSO çatısı altında savaşan bazı grupların ABD askerleri ile birlikte operasyonda yer almak istemediği iddia ediliyor.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kaynaklarından edinilen bilgilere göre ABD ile ÖSO arasındaki kriz büyüyor. Sputnik Türkiye'nin haberine göre ÖSO çatısı altında Türkiye ile birlikte IŞİD'e karşı savaşan 8 Suriyeli muhalif savaşçı grup, ABD askerleri ile birlikte operasyonda yer almak istemiyor. Gruplar, ABD'nin Suriye topraklarında olmasına tepki gösteriyor.

Türkiye'nin daveti üzerine dün Çobanbey kasabasına gelen 4'ü komutan 29 ABD askeri, ÖSO grupları tarafından protesto edilmişti. ABD askerleri, Türk askerleri tarafından güçlükle kasabadan çıkartılmıştı. Türkiye, ABD askerlerinin operasyonda yer almasında ısrar edince, gruplarda kopmalar başladı.

'YPG'ye destek veren kafir ABD"

ÖSO'ya bağlı Ahrar El Şarkiyye, ABD özel kuvvetlerinin operasyona katılımı nedeniyle harekattan çekildiğini açıkladı. Operasyonun başından beri aktif olan grup, Suriye halkının ABD'yi istemediği kaydetti. Ahrar El Şarkiyye açıklamasında "YPG'ye destek veren ABD'nin Suriye'de yeri yok" diye ayrıca belirtti. ABD'yi 'kafir' olarak tanımlayan ve Suriye'de bulunmaması gerektiğini açıklayan grup, ülke askerleri operasyonda var olduğu müddetçe kendilerinin harekatta yer almayacaklarını dile getirdi.

SPUTNİK

ÖSO'dan bazı gruplar, ABD nedeniyle Fırat Kalkanı'ndan çekildi ile ilgili etiketler ABD ÖSO Fırt Kalkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.