ÖSO 500 kişi ile teröristlerin kaçış yolunu tıkayacak!

Özgür Suriye Ordusu'na mensup 500 asker, 80 Rus askerinin çekildiği, Afrin'in güneyindeki Tel Rıfat'a kaydırıldı. Mare’den yola çıkan ÖSO mensupları Bordo Berelilerin de desteği ile PKK/PYD-YPG'li teröristlerin tek kaçış yolu olan bölgede tampon görevi görecek.

Gazete Habertürk'ten Murat Gürgen'in haberine göre Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ÖSO, Afrin bölgesini 3 taraftan kuşattı. Afrin kent merkezinin güneydoğusundaki Tel Rifat kasabası, rejim güçlerinin kontrolündeki Halep kırsalına açılıyor. Afrin’den kaçmayı planlayan teröristlerin TSK ve ÖSO güçleriyle karşılaşmadan bölgeden çıkabilmelerinin tek yolu, Tel Rifat üzerinden geçmeleri.

Teröristlerin olası kaçış yolunun kapatılması amacıyla ÖSO, Bordo Berelilerin de destek verdiği 500 kişilik bir güçle doğudaki Mare’den Tel Rifat’a doğru harekete geçti. TSK’nın harekâtın ilk gününde vurduğu Minnag Askeri Havaalanı da bu bölgede bulunuyor. Zeytin Dalı Harekâtı öncesinde ABD, Afrin bölgesindeki PYD/YPG’lilere Minnag Havaalanı’nı kullanarak silah ve mühimmat yardımında bulunuyordu. ÖSO’nun bölgede kontrolü sağlamasının ardından TSK, Minnag Havaalanı’nı lojistik merkez olarak değerlendirebilir.

ÖSO 500 kişi ile teröristlerin kaçış yolunu tıkayacak! ile ilgili etiketler Afrin ÖSO YPG PKK PYD Suriye tel rıfat bordo bereliler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.