Osmanlı torunu Nilhan Osmanoğlu bu kez kime, neden ateş püskürdü?

Sultan Abdülmecid'in torunu Nilhan Osmanoğlu dedesinin evinde Koç Grubu tarafından açılan sergiye "Bu rezaleti kaldırın" diyerek isyan etti.

İstanbul Kuzguncuk'ta bulunan ve Sultan Abdülmecid'e ait olan evde açılan sergi, Osmanlı torununu çileden çıkardı.

TWITTER'DAN ÇAĞRIDA BULUNDU: REZALETİ DURDURUN

Sultan Abdülmecid'in torunu Nilhan Osmanoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Koç tarafından açılan serginin bir an önce durdurulmasını istedi.

osmanli-torunu-isyan-etti-dedemin-evinden-10161147_7901_m

Açılan serginin sanat adı altında rezalet olduğunu belirten Osmanoğlu, sergiden fotoğraflar paylaştı.

osmanli-torunu-isyan-etti-dedemin-evinden-10161147_3513_m

SULTAN ABDÜLHAMİD VE ABDÜLMECİD'İN TORUNU

Nilhan Osmanoğlu, Sultan 2. Abdülhamid'in torunu olarak tanınıyor. Ancak Sultan Abdülhamid, Sultan Abdülmecid'in oğlu.

osmanli-torunu-isyan-etti-dedemin-evinden-10161147_7695_m

Dolayısıyla Nilhan Osmanoğlu, nam-ı diğer Nilhan Sultan, aynı zamanda habere konu olan Sultan Abdülmecid'in de torunu.

osmanli-torunu-isyan-etti-dedemin-evinden-10161147_995_m

NİLHAN OSMANOĞLU KİMDİR?

Osmanlı Hanedanı'nın hayattaki 15 kadın üyesinden (sultan) biri olan Nilhan Osmanoğlu Sultan, 1987 İstanbul doğumlu. Babası Orhan Osmanoğlu Şam, dedesi Harun Osmanoğlu Cünye-Lübnan'da doğdu. Harun Efendi'nin babası Şehzade Mehmed Abdülkerim Efendi ile Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın en büyük oğlu olan dedesi Mehmed Selim Efendi, hanedan üyelerinin 1924'de yurt dışına çıkarılması sırasında Beyrut'a gittiler.

Mehmed Abdülkerim Efendi, Şam'da evlendikten sonra 1930 ve 1932 doğumlu iki çocuğunu küçük yaşta yetim bırakarak 1935'te hayatını kaybetti. Mehmed Selim Efendi'nin de 1937'de vefatından sonra, Harun Osmanoğlu'nun annesinden başka kimsesi kalmadı. Uzun sürgün yılları süresince yurt dışında olan aile, 1974'de hanedan üyelerinin vatana dönmelerine izin verilmesinden hemen sonra Şam'dan İstanbul'a geldi. Lefke Avrupa Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü mezunu olan Nilhan Osmanoğlu, Orhan Osmanoğlu'nun en büyük çocuğu.

Enderun eğitimi veren, Nilhan Sultan Enderun Eğitim ve Araştırma Derneği’nin kurucusu ve babaannesi Kösem Sultan hakkında bilgilerini okuyucularıyla paylaştığı "Kadın Padişah Mahpeyker Kösem Sultan” adlı romanın yazarıdır.

İngilizce ve Arapça bilen Nilhan Sultan Osmanoğlu’nun Hanzade isminde bir kızı ve Mehmed Vahdeddin isminde bir oğlu vardır.

Osmanlı torunu Nilhan Osmanoğlu bu kez kime, neden ateş püskürdü? ile ilgili etiketler Twitter nilhan osmanoğlu nilhan sultan osmanlı torunu Abdülhamid abdülmecid koç
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.